Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

6 Farklı Bakanlığa Devlet Memuru, Askeri ve Emniyet Personeli Alınacak

Yapılacak bu alımlarda devlet memuru, sözleşmeli personel, askeri personel, kamu işçi statülerinde istihdam olacağı söylendi. Alımlar KPSS puanıyla yada KPSS'siz olarak başvuru yapılabilecek.

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2019 11:21

Alım ilanlarında ayrıca memur kadroları için lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği işçi kadroları için ilkokul mezunu adayların başvuru yapileceği alımlar bulunmakta. Emniyet personeli alımları için en az lise mezunu olma şartı aranırken askeri personel alımlarında ise en az ilkokul mezunu olma şartı aranıyor.

Hangi Bakanlıklar Alım İlanı Yayımladı?

Devlet Personel Başkanlığı ile kendilerine ait kurumsal internet siteleri üzerinden yayımlamış oldukları ilan ile kamu personeli alımı yapacağını duyuran 6 farklı bakanlığın listesi ise şu şekilde,

İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı.

BAŞVURU KOŞULLARI

Bakanlıklar tarafından yayımlanan Devlet Memuru, Emniyet ve Askeri Personel, Sözleşmeli Personel İle Kamu İşçisi alım ilanlarına kimler başvuru yapabilir?

Devlet kurumları tarafından yayımlanan memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar iki aşamalı başvuru yapabilecek.

Birinci Aşama; Hangi kurum veya bakanlık tarafından yayımlanırsa yayımlansın tüm adayların öncelikli olarak sağlamaları gereken genel koşullar bulunuyor. Bu genel koşullar Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan başvuru şartlarından meydana geliyor.

İkinci Aşama; Yayımlanan ilanlara başvurular sırasında dikkat edilecek diğer aşama ise özel şartlar. Kurumlar tarafından alım yapılacak kadrolara göre belirlenen bu şartlar alımlar için belirleyici koşullar.

Bu Kapsamda Adaylardan Talep Edilen Koşullar ise Şunlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak.

İlanlarda Yer Alan Özel Şartlar

Adayların yukarıda yer alan ve tüm adayların sağlamaları gereken genel şartların dışında ayrıca ilanlarda belirleyici olan KPSS, Öğrenim, Yaş, Deneyim, Sertifika, Belge ve bunun gibi tüm özel şartları sağlamalılar. Bu koşullar kurumdan kuruma hatta aynı kurum tarafından yayımlanan farklı kadrolar için bile değişkenlik gösterir.


Yorumlar