Anasayfa /  Sağlık

5 milyondan fazla koronavirüs aşısı yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşılamasında 5 milyon'u geçtiklerini belirtti.

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2021 00:31

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadeleye yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

"5 MİLYONDAN FAZLA AŞI YAPILDI"
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün itibariyle 5 milyondan fazla aşı yaptık. Bilim Kurulumuzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılanmasında 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz."


Toplam Yapılan Aşı Sayısı

5.178.384

1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı

4.444.733

2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı

733.651

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI
"Organize bir şekilde yürüttüğümüz aşı programımız da hakkaniyetle değerlendiren her kesimden, dünyanın her yerinden takdir topluyor. Bilim Kurulumuzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılanmasında 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz. Şu ana kadar ülkemize yaklaşık 800 bini ikinci doz olmak üzere 5 milyonu aşkın doz aşı yapılmış oldu."

"OLABİLDİĞİNCE YAYGIN RANDEVU VERİLİYOR"

Sırası gelen vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak kamu ve özel hastaneler ile aile hekimliklerinde aşılarını yaptırabileceklerini anımsatan Koca, bu sırada kalabalıkların oluşmaması için olabildiğince yaygın olarak randevu verilmesine dikkat edildiğini vurguladı.

Bakan Koca, vatandaşların, günün bilinen kalabalığını yaşamaksızın mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında tüm kamu ve özel hastanelerden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini hatırlattı.

"EN KISA SÜREDE AŞILAMAYI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"
Kontrolleri tamamlanan aşılar devreye girdikçe aşı takvimini hızlandırma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Koca, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mümkün olan en kısa sürede Bilim Kurulunun belirlediği stratejiye uygun olarak aşılamayı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu hususta vatandaşlarımızın sağduyusu ve duyarlılığı ile güçlü sağlık altyapımıza güvenim tamdır."

Etiketler Fahrettin Koca
Yorumlar