Anasayfa /  Foto Galeri

49 kişiyi öldüren terörist cinayetten tutuklandı (Mahkemede bu işareti yaptı)

49 kişiyi öldüren terörist cinayetten tutuklandı (Mahkemede bu işareti yaptı) - Sayfa 1

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırıp 49 kişiyi öldüren 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant çıkarıldığı mahkemede cinayetten tutuklandı. Mahkemede kefalet talebinde bulunmayan teröristin 2016'yılında toplam 47 gün Türkiye'de kaldığı da ortaya çıktı. Cuma namazı sırasında iki camiye saldırdı 49 kişiyi öldürdü, onlarca kişiyi de yaraladı. Terörist çıkarıldığı mahkemede cinayetten tutuklandı.

49 kişiyi öldüren terörist cinayetten tutuklandı (Mahkemede bu işareti yaptı) - Sayfa 2

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde, iki camiye silahla saldıran 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant hakim karşısına çıkarıldı. Terörist mahkemeye beyaz bir kıyafet ve elleri kelepçeli götürüldü.

49 kişiyi öldüren terörist cinayetten tutuklandı (Mahkemede bu işareti yaptı) - Sayfa 3

Kefalet talebinde bulunmadı, cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Bir sonraki duruşma 5 Nisan'da görülecek. Saldırıyla ilgili biri Avustralya vatandaşı 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

49 kişiyi öldüren terörist cinayetten tutuklandı (Mahkemede bu işareti yaptı) - Sayfa 4

Teröristin duruşmada eliyle yaptığı işaret ise dikkat çekti. İşaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen White Power, yani "beyaz güç hareketi" olduğu ifade edildi. Teröristin duruşma sırasında basına servis edilen görüntülerinde yüzü gösterilmedi, bunun mahkeme kararı olduğu belirtildi.