Anasayfa /  Güncel /  Gündem

45 bin öğretmen atama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buluyor. MEB üzerinden atama tercihlerini yapan öğretmen adaylar, 45 bin sözleşmeli öğretmen atama tercih sonuçları için gözlerini sonuç duyurusuna çevirdi. Peki, 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2023 10:51

2023 yılı 45 bin öğretmen atama tercih sonuçlarında sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına atanacak 45 bin öğretmen için atama tercihleri 6 Mayıs'ta tamamlandı. Peki, 45 bin sözleşmeli öğretmen atama tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2023 Öğretmen atama tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta tamamlandı. Atamaların tamamlanmasıyla birlikte gözler MEB tarafından açıklanacak olan öğretmen atana tercih sonuçlarına çevrildi.

45 bin öğretmen atama sonuçları bugün duyurulacak. Atama sonuçlarıyla ilgili bir saat bilgisi paylaşılmadı.

Atamalar nasıl yapılacak?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

45 bin öğretmenin yarıdan fazlası deprem bölgesine atanacak

Bakan Özer, “Yaklaşık yüzde 50'sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmen yani 22 bin 500'ün üzerinde öğretmen de bu depremden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Ataması yapılan öğretmenler 1 Eylül'de görev yerlerinde olacak.

 

Öğretmen atama tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları e-Devlet üzrinden erişime açılacak. Öğretmen adayları atama tercih sonuçlarının e-Devlet giriş ekranı üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girdikten sonra görüntüleyebilecek.

Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefon numaralarına atama sonuçları kısa mesaj yolu ile bildirilecek.

 ATAMA TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler öğretmen MEB atama
Yorumlar