Anasayfa /  Foto Galeri

40 liraya bir yaşam kurtarılabilir! DSÖ'den corona virüs tedavisinde steroid açıklaması

DSÖ, steroid tedavisinin corona virüs hastalarında etkili olduğunu söyledi. DSÖ dexamethasone adlı ilacın corona virüste ölümleri yüzde 60 oranında azaltabileceğini belirtti. Oxford Üniversitesi de 2 bin hasta üzerinde denenen steroidin corona tedavisindeki en etkili ilaç olduğunu söyledi. Ucuz maliyetli dexamethasone tedavisinin hasta başı 5 sterlin yani 40 liraya mal olduğu ifade edildi.

40 liraya bir yaşam kurtarılabilir! DSÖ'den corona virüs tedavisinde steroid açıklaması - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütü corona virüs tedavisindeki yeni kuralları açıkladı. DSÖ'den yapılan açıklamaya göre 1960'lı yıllardan beri piyasa bulunan bir ilacın corona virüs tedavisinde kullanılabilir.

40 liraya bir yaşam kurtarılabilir! DSÖ'den corona virüs tedavisinde steroid açıklaması - Sayfa 2

Dün açıklanan test sonuçlarına göre steroid kullanımı Covid-19 ölümlerini üçte bir oranında azaltabilir.

40 liraya bir yaşam kurtarılabilir! DSÖ'den corona virüs tedavisinde steroid açıklaması - Sayfa 3

Dexamethasone olarak bilinen ilaç 1960'lı yıllardan beri eklem iltihabı gibi hastalıkların tedavisinde kullanıyor. Stereoid tedavisinde henüz ilk sonuçlar geldi ancak uzmanlar dexamethasone ilacının ağır durumdaki corona virüs hastalarının tedavisinde kullanılmasını tavsiye ediyor.

40 liraya bir yaşam kurtarılabilir! DSÖ'den corona virüs tedavisinde steroid açıklaması - Sayfa 4

DSÖ'nün paylaştığı verilere göre steroid verilen solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm oranı üçte bir oranında azaldı. Oksijen desteği alan hastalarda ise bu oran beşte bir olarak kayıtlara geçti.