4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI, 5 TAVSİYE

Havalar güzel, çiçekler iyice tomurcuklandı. Balkonda oturmuş güneşlenirken Küçükyalı sahilde bisiklete binmenin, açılıp kapanır sandalyeme oturken soğuk kahvemi içmenin hayalini kuruyorum. 4 gün boyunca evdeyiz yine, bizim nesil gözümüzle göremeyeceğimiz kadar küçük bir virüs ile sokağa çıkma yasaklarının tadına baktı; siyasi kavgalar, darbeler olmadan hem de. Ama bu 4 gün böyle hülyalar içinde geçmeyecek, bunun farkındayım. Kendime uğraşlar bulmanın derdine düştüm. Siz kendinize bir rutin oturtabildiniz mi? Sabah şu saatte kalkıyorum, şu saatte yemek yapıyorum gibi gibi. Ben oturtamadım hala. Günlük “workout”larımı aksatmamaya çalışıyorum. Kendime bir yapılacaklar listesi belirledim. Sizinle de paylaşayım istedim. Belki bitirdikçe beraber yanına bir tik atarız.

1-Sporunu aksatma, göbek aldı başını gidiyor.

2-Bu ara nostalji sana iyi geliyor. Netflix’i koy bir kenara. “Çemberimde Gül Oya” dizisini izle Çağan Irmak’tan. Zamanında “Hatırla Sevgili” izleyenler bu diziyi tavsiye ediyor.

3- “İçeriden Bir Film Seçkisi”ni izle.Bu özel kısa film seçkisiyle salgın nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan insanları farklı coğrafyalara doğru yolculuğa çıkarmayı amaçlamışlar. Tam senlik! Atla içine!

4- Genco Erkal, Youtube kanalında Aziz Nesin’den Nereye Gidiyoruz? Oyununu yayınlayacak mutlaka ama mutlaka izle.

5-Kafanı topla ve bir kitaba başla.“Sen ey saygıdeğer kişi, belki gerçekten arayan birisin, çünkü amacının peşinde koştuğundan hemen gözünün önündeki bazı şeyleri görmüyorsun…” diyen Herman Hesse’den Siddhartha neden olmasın?

Beş tanesi benden. Devamı sizden. Ha bir de balkonda bol bol güneşlenmeyi unutma. Vücudun D vitaminine ihtiyacı olduğu kadar ruhunun da sıcaklığa ihtiyacı var. Yüzünü ona çevir ve gülümsemeyi unutma.

İyi karantinalar!

Yorumlar