Anasayfa /  Foto Galeri

3600 ek göstergeye göre memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Sözcü gazetesi yazarı vergi uzmanı Nedim Türkmen, bugün kaleme aldığı yazısında son günlerin en merak edilen konusu "3600 ek gösterge"yi değerlendirdi. Türkmen, maaşların yüzde 25 oranında zamlanacağını ifade etti.

3600 ek göstergeye göre memur ve emekliler ne kadar zam alacak? - Sayfa 1

Nedim Türkmen, 3600 ek göstergenin AK Parti'nin 2018 seçim vaadi olduğunu hatırlatarak şunları yazdı:

Ek göstergenin 3600'e çıkartılması ile öğretmen, polis ve din görevlisinin emekli aylığı ve ikramiyeleri yüzde 22, hemşire ve yüksek öğretim mezunu olmayan din görevlisinin aylığı yüzde 25 oranında artacak.

3600 ek göstergeye göre memur ve emekliler ne kadar zam alacak? - Sayfa 2

İktidarın, 2018 yılı seçimlerinde seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek gösterge konusu, tekrar seçim ortamına girdiğimiz bu günlerde canlandırıldı. Bu kez vaat, 2022'nin sonuna kadar sorunun çözüleceği ve verilen sözlerin tutulacağı şeklinde yenilendi.

3600 ek göstergeye göre memur ve emekliler ne kadar zam alacak? - Sayfa 3

Açıklamalarda, sanki ülkemizde ek gösterge mağduriyeti yaşayan 4 çalışan grubu varmış gibi sunulmaktadır. Devlette çalışan 3.5 milyon memurun yarısı polis, din adamı, öğretmen ve sağlık çalışanıdır. Bu grubun dışında devlette çalışan birçok meslek grubu söz konusudur. Düzenlemenin sınırlı olarak getirilmesi, çalışma barışını bozacak ve çok ciddi huzursuzluklar yaratacaktır. Mağduriyetleri giderilmeyen kesimin motivasyonu ve iş verimliliği düşecektir.

3600 ek göstergeye göre memur ve emekliler ne kadar zam alacak? - Sayfa 4

Ek gösterge yükseltilmesini bekleyen binlerce kamu görevlisi var. Ancak ilk başta polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Bazı açıklamalarda, yönetici konumunda olan kamu görevlilerinin de bu kapsama alınacağı ifade edildi.