Anasayfa /  Politika

31 Mart'ta İstanbul seçimini bilen şirketten çarpıcı 23 Haziran anketi!

31 Mart Mahalli Seçimlerinde İstanbul için doğru sonuca en çok yaklaşan ADA Araştırma şirketi, YSK kararıyla 23 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yeni yaptığı anket sonuçlarını paylaştı.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2019 18:24

Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın kritik seçime sayılı günler kala saha çalışmalarına hız verdi. Bununla birlikte anket firmaları da bu çalışmaların yansımalarını görebilmek adına İstanbul halkının nabzını ölçen saha araştırmalarını paylaşmaya devam ediyor.

31 Mart'ta İstanbul'u bilen Ada'dan çarpıcı seçim anketi bakın hangi aday önde - Sayfa 2

Bu noktada geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde İstanbul için en yakın tahmini yapan ADA araştırma şirketi yeni anketini açıkladı. 

31 Mart'ta İstanbul'u bilen Ada'dan çarpıcı seçim anketi bakın hangi aday önde - Sayfa 3

"Bugün İstanbul'da seçim olsa hangi adaya oy verirdiniz?" sorusunun katılımcılara yöneltildiği ankette, kararsızların dağıtılması sonucunda Binali Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64'lük oranla öne geçti.

31 Mart'ta İstanbul'u bilen Ada'dan çarpıcı seçim anketi bakın hangi aday önde - Sayfa 4

Ankette Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar'ın oy oranı ise yüzde 0,84'te kaldı. Diğer adaylar için ise oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı

31 Mart'ta İstanbul'u bilen Ada'dan çarpıcı seçim anketi bakın hangi aday önde - Sayfa 5

ADA Araştırma şirketi, 31 Mart seçimleri için İstanbul'da yaptığı ankette İmamoğlu'nun yüzde 49,2, Yıldırım'ın yüzde 48,4 oy alacağını tahmin etmiş, bu öngörüsüyle gerçek sonuçlara en çok yaklaşan anket şirketi olmuştu.

31 Mart'ta İstanbul'u bilen Ada'dan çarpıcı seçim anketi bakın hangi aday önde - Sayfa 6

Öte taraftan, şuana kadar açıklanan çoğu anket sonuçlarında İmamoğlu'nun Yıldırım karşında 1-2 puan önde olması yarışın hala kıyasıya devam ettiğine işaret ediyor.


Yorumlar