Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

31 İl 40 İlçe Belediyesi ve Birimleri Belediye Memuru ve İşçisi Alımı Yapılacak

31 farklı şehirde bulunan belediye birimleri, devlet birimleri ve belediye başkanlıkları, sosyal yardımlaşma vakıfları, il özel idareleri, kazı başkanlıkları, bakanlık birimleri ve tür kurumlar onlarca kadroda personel alımı yapacaklarını açıkladılar.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2019 10:58

Yayımlanan tüm bu ilanların yer aldığı şehirlerin listesi şu şekilde,

Muğla, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Kocaeli, Burdur, Yalova, Samsun, Kırklareli, Giresun, Edirne, Çanakkale, Manisa, Afyonkarahisar, Bursa, Zonguldak, Kahramanmaraş, Sakarya, Karaman, Mardin, Antalya, Edirne, Trabzon, Mersin, Karabük, Adana, Ağrı, Tekirdağ, Niğde.

İLANLARDA YER ALAN KADROLAR

En az okur yazar seviyesinde belediye işçisi alımının yapılacağı personel alım ilanlarında geçici ve daimi statüde alımlar oluyor. Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların ise en az lise mezunu olması gerekiyor.

Öğrenim koşulu alım ilanları alım yapacak kurum, alım yapılacak kadro ve diğer detaylara göre farklılık gösteriyor. Öyle ki bazı pozisyonlar için lise mezunu olmak yeterli olurken bazı pozisyonlara sadece yükseklisans yapmış adayların başvuruları kabul ediliyor.

Bu Çerçevede

Belediye başkanlıkları ve birimleri ile bu tür devlet kurumları şu pozisyonlarda personel alımları yapıyorlar. Yayımlanan ilanlara göre alımlar;

Büro Memuru, Büro İşçisi, Tahsilat Memuru, Beden İşçisi, Temizlik İşçisi, Şoför, Güvenlik, Cankurtaran, İdari Personel, Çöp Toplama İşçisi, İş Makinesi Operatörleri, Ofis İçi Personel, Saha Personeli, Teknik Personel, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Eğitmen, Öğretmen.

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediye personeli ve belediye işçisi alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar; başvurularını yapmadan önce ilan metinlerinde yer alan başvuru koşullarını sağlayıp sağlamadıklarını incelemek zorundalar. Adaylar başvuru koşullarını sağlıyorlarsa başvuru kabul edilecek.

Genel ve Özel Koşullar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Belediyeler ve belediye birimleri tarafından yayımlanan ilanların çok büyük bir kısmına başvuruların şahsen yapılacağı ilan edildi. Her ilanda adayların toplamaları gereken başvuru evrakları bildirildi. Bu evrakları derleyen adaylar ilanları yayımlayan belediyelerin ilgili birimlerine şahsen başvuruda bulunabilecekler.

BAŞVURU SÜRECİNE DİKKAT

Belediye personeli alım ilanlarında en dikkat edilmesi konuların başında başvuru süreci geliyor. Başvuru süreci belediye personeli alımları için 1 günlük bile olabiliyor. Bazı belediyeler sabah yayımladıkları ilanlar için akşam 17.00'ye kadar süre tanıyabiliyorlar. O yüzden adayların bu konuya dikkat etmeleri önem arz ediyor.

Belediye Personeli alım ilanına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar