Anasayfa /  Ekonomi

300-600 TL çocuk yardımı nasıl alınır?

Çalışma Bakanı Z. Zümrüt Selçuk annelere destek ödemesi açıklaması yaptı. 1. çocuk için 300 Tl üçüncü çocuk için ise 600 Tl olmak üzere başvurular için detaylar şu şekilde açıklandı.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2020 21:36


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya üzerinden annelere doğum yardımı açıklaması yaptı. Yeni doğum yapan annelere yapılan tek seferlik ödemeler 5 yılda 4 milyon 626 bin haneye ulaştı. Doğum yardımları birinci bebek için 300 TL, ikinci bebek için 400 TL, 3 ve daha sonraki bebekler için ise 600 TL şeklinde ödeme sağlanıyor. Başvuru yapan annelere herhangi bir gelir durumuna bakılmaksızın yapılacak destekler için başvuru yapılması gerekiyor. 5 yılda 2 milyar 399 milyon lira ödeme yapıldı. Peki anneler bu destek ödemeden nasıl yararlanacak?

Çalışma Bakanlığı'nın aile yardımları kapsamındaki çocuklu doğum yardımında; dünyaya gelen 0 ile 2 yaş aralığındaki çocukların beslenme ve bakım ihtiyaçlarını desteklenmesine yönelik olarak annesine anne, babaya ya da kanuni temsilciye ödeniyor. 15 Mayıs 2015 tarihinde sonra gerçekleştiren canlı doğumlarda gerekli olan başvurular için T.C. kimlik kartı ile sosyal güvenlik kurumunun daha önce hazırlamış olduğu başvuru formunun bilgilerini doldurması yeterli olmaktadır. Ödemeler bireysel bazlıdır ve tek seferliktir. 1. çocuk için 300 TL, 2 çocuk için 400 TL, 3 çocuk için 600 TL şeklinde ödemeler yapılmaktadır.

ANNELERE YAPILACAK DESTEK ÖDEMELER!

Sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan sağlık kontrolü ile hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumu hastanede yapmaları şartıyla 18 yaş üstü aile bireylerine tek seferlik 100 TL şeklinde ödeme yapılacak. Şartlı lohusalık için doğumu takip eden sonraki 2 ay boyunca aylık 45 TL Hamilelik boyunca ise 45 TL çocuklar için aylık 45 TL iki ayda bir toplu ödeme şeklinde 12 aylık lohusalık ödemesi gerçekleştiriliyor.

Yorumlar