Anasayfa /  Güncel

30-31 Mayıs Cumartesi, Pazar sokağa çıkma yasağı olacak mı ?

Hafta Sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı belli oluyor. 4 günlük kısıtlama bugün 81 il genelinde sona erecek. 30 ve 31 Mayıs cumartesi pazar günü sokağa çıkma yasağı olacak mı hangi illerde olacak. İşte son gelişmeler..

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2020 18:56

Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı 26 Mayıs Salı günü sona eriyor. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip Corona virüsün Türkiye genelindeki etkileri devam ediyor. Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs vaka tablolarında artış hızları azaldığı görülmekte. Buna karşın bazı illerde ise 1 ay sürenin ardından yeniden vakıaların görmeye başladığı haberleri geliyor. Sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarının vaka artış hızının azaltılmasında önemli bir etmen olduğu Uzmanlar tarafından açıklanıyor.

 Ramazan ayında 15 Büyükşehir de hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta sonu da yapıp yapılmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde başlatılan kısıtlamanın, Ramazan bayramına kadar devam edeceğini ifade etmişti. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamaya göre 15 büyükşehirde şehirlerarası giriş çıkış yasağının devam etmesinin 15 gün daha süre ile uzatılmasına karar verildi. Hafta sonu 30 ile 31 Mayıs tarihlerinde kısıtlama yapılacaksa 15 il için geçerli olacak. Bu bağlamda otobüs seferleri tren ve uçak seferlerinin Haziran ayı içerisinde kademeli olarak açılarak şeyler arası ulaşımın yeniden başlaması ve yeni normal hayatın akışının kademeli olarak devam etmesi bekleniyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının belirleneceği gün belli oldu.

AÇIKLAMA NE ZAMAN YAPILACAK?
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı perşembe günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilecek arkasından yapılacak açıklamalarla ise yeni kısıtlamaların ya da yeni alınacak tedbirlere ilişkin Bazı kararlar kamuoyu ile paylaşılacak bu konuda gelişme olduğunda İşin olsa web sitesi üzerinden okuyucularımıza aktarmaya devam edeceğiz. Anında öğrenmek için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Yorumlar