Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Vicdansızlar! Metruk eve kilitleyip kaçtılar

Van'ın Erciş ilçesinde, metruk bir eve kilitlenen 80 kaçak göçmen kurtarıldı.

Abone ol
Abone ol 12 Ağustos 2018 12:01

Van’ın Erciş ilçesinde insan ticareti yapan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, 80 yabancı uyruklu kaçak göçmeni metruk bir eve kiletleyip arkalarına bakmadan sırra kadem bastılar. Metruk evden çocuk ağlama sesleri gelmesi üzerine eve giden mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında adeta donup kaldılar.



Edinilen bilgelere göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 yabancı uyruklu kaçak göçmen İstanbul yerine Erciş ilçesinde metruk bir binaya aç susuz hapsedildiler. Tekevler Mahallesinde metruk bir eve gece bırakılan göçmenlerine üzerlerine ise kapıyı kilitlediler. Semt sakinleri metruk evden ses gelmesi üzerine gittiklerinde ise gözlerine inanamadılar. Gece saatlerinde guruplar halinde getirildiklerini belirten kaçak göçmenlere, semt sakinleri evlerinden getirdikleri ekmek ve su ile ihtiyaçlarını karşıladılar. Kadın, çocuk ve bebeklerin de aralarında olduğu 80 kaçak göçmen daha sonra olay yerine gelen polisler tarafından araçlara bindirilerek Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler.

Afganistan, Pakistan, Türkmenistan ve Bangladeş uyruklu oldukları tespit edilen kaçak göçmenler İstanbul’a götürülme karşısında insan tacirlerine kişi başı bin Amerikan Doları verdiklerinin iddia ettiler. İnsan tacirlerinin yakalanması için Erciş İlçe Eminiyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılırken, kaçak göçmenlerin ise sağlık kontrollerinin ardından, sınır dışı edilmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edileceği kaydedildi.



 


Yorumlar