Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Şule Çet davasında sanıktan şok sözler: Yeni senaryo için başarılar diliyorum!

29 Mayıs 2018 ‘de Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet davasının duruşması Ankara 31’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanıklar'dan Çağatay Aksu'dan şoke eden bir savunma geldi.

Abone ol
Abone ol 10 Temmuz 2019 20:12

Duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları ve tarafların avukatlarının yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı. Kadın dernekleri sivil toplum kuruluşları milletvekilleri ve aile bakanlığının yetkilileri de duruşmayı takip etmeye geldi.

“Boğularak öldürülen vakalarda rastlanır”

Adli Tıp Uzmanı otopsideki bulguları paylaştı. Şule Çet’in boynundaki hyoid kemiğinin kırıldığını ve bu kemiğin kırılmasında boğularak öldürülen vakalarda rastlandığını söyledi. Adli Tıp Uzmanı Şule Çet’in tırnaklarında sanıklardan Berk Akand’a ait doku örneğinin bulunduğunu da vurguladı.

“Hayat dolu bir kişiliğe sahipti”

Şule Çet’in arkadaşları Şule'yi anlattı. Şule’nin yükseklik korkusu olduğunu ve hayat dolu bir kişiliğe sahip olduğu anlatıldı. Avukatları ise delilerin karartılmaya çalışıldığını söyledi.

Sanık Çağatay Aksu’dan şoke eden savunma: Doğaüstü güçlerim olduğunu düşünüyorum

Daha sonra söz alan sanıklardan Çağatay Aksu, suçsuz olduğunu öne sürdü. Aksu, "Yine bir senaryo, şaşırdık mı, hayır. Alıştık çünkü. Çürütmekten ben yoruldum. Onlar üretmekten yorulmadı. Ben Şule'yi gördüğümde pencereden sarkar şekildeydi ve elleri açıktı. Ayak bileğinden tuttum. Doğaüstü güçlerimin olduğunu düşünüyorum. Birine dokunmadan tecavüz etme, dokunmadan boğma ve dokunmadan aşağıya atma. Nasıl oluyor anlamadım. Doğaüstü güçlerimiz var. Bir şey diyemiyorum. Tanıklar yalan söylüyor. Tanıkların anlattığı Şule ile benim tanıdığım Şule çok farklı. Tanıklara itibar edilmemesini istiyorum. Raporlar geldikten sonra konuşacağım. Yeni senaryo için başarılar diliyorum." diye konuştu.

Tartışma çıktı

Sanık yakınları kendilerine küfür edildiğini öne sürdü.

Şule Çet'in ailesinin avukatlarının "Dışarıdaki kadınların da can ve mal güvenliği için sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istiyoruz." sözleri salonda bulunanlarca bir süre alkışlandı.

16 Ekim’e ertelendi

Beyanların ardından mahkeme ara kararı açıkladı duruşma 16 ekime ertelendi.


Yorumlar