Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Son dakika: HSK'dan Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Şaban Vatan'ın, kızı Rabia'nın ölümüyle ilgili soruşturmada "müfettiş incelemesi yapılması" yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2019 11:01

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Şaban Vatan'ın, kızı Rabia'nın ölümüyle ilgili soruşturmada "müfettiş incelemesi yapılması" yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Vatan'ın başvurusu Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındı. Kurulun, 11 Nisan Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği öğrenildi.

Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Eynesil'de bir inceleme başlatılmıştı.

HSK tarafından, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlatıldı, buna göre; Kurul müfettişleri süreci denetleyecek ve baba Vatan'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.



Ne olmuştu?


12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi’nde, 11 yaşındaki Rabia Naz ağır yaralı olarak evin önünde yerde yatarken bulundu. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. İlk etapta intihar ettiği değerlendiren 11 yaşındaki kız çocuğunun ölümü sonrası, babası Şaban Vatan, adeta bir dedektif gibi çalışmaya başladı.

'İntihar değil kaza'

16 metre yüksekten düştüğü ya da intihar ettiği öne sürülen küçük kızla ilgili Adli Tıp raporu da çıktı. Raporda, ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi. Aile, kızlarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını öne sürdü.

Baba Şaban Vatan, kızının vefatının şaibeli olduğunu dile getirerek, “Kızımı evinin önünde ağır yaralı olarak bulduk ve akabinde kaybettik. Olayın şoku ve üzüntüsü sebebiyle intihar olarak düşündük ancak zamanla ortaya çıkan tutarsızlıklar kızımızın vefatının şaibeli olduğunu gösteriyor.

Otopsi raporuna göre de yüksekten engelsiz düşmeyi reddeden bulgular sunuyor, ellerinde sıyrıklar var ve sadece sol arka tarafında hasarlar mevcut. Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü.” diye konuştu.

Acılı baba akıl hastanesine kaldırılacak

Öte yandan acılı baba Şaban Vatan, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için hastaneye yatırılacak. Karar Görele Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.


Etiketler rabia naz
Yorumlar