Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Küçük kıza dehşeti yaşattılar

Diyarbakır'da evde yalnız olan 13 yaşındaki kız çocuğunun ağzını kapatıp şampuan dökerek tecavüz eden iki kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklara istenen 22,5'ar yıl hapis cezası 7 yıla indirildi.

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2018 16:04

Diyarbakır'da evde yalnız olan 13 yaşındaki kız çocuğunun ağzını kapatıp şampuan dökerek tecavüz eden iki kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklara istenen 22,5'ar yıl hapis cezası 7 yıla indirildi.

Diyarbakır'da, 2 kişi, zorla girdikleri evde 13 yaşındaki kız çocuğunun ağzını kapatıp üzerine şampuan dökerek cinsel istismarda bulundu. Yargılanan 2 kişiye 22,5'er yıl hapis cezası istendi ancak cezalar 7 yıla indi.

EVDE YALNIZ OLAN KIZ ÇOCUĞU, 2 KİŞİNİN TECAVÜZÜNE UĞRAMIŞTI

Merkez Yenişehir ilçesinde ailesi ile birlikte yaşayan kız çocuğu M.Ç., 4 Ağustos 2007 günü, evde yalnız başınayken zorla içeri giren K.G. (24) ve yeğeni M.G.'nin (17) cinsel istismarına uğradı.

TUTUKLANANLARDAN BİRİ 4 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Gelen anne ve baba, kızlarının başından geçenleri anlatması üzerine şikayetçi oldu. Gözaltına alınan K.G. tutuklanırken, M.G.ise 18 yaşından küçük olduğu için serbest kaldı. K.G. da olaydan 4 ay sonra tahliye oldu.

KÜÇÜK KIZIN ÜZERİNE ŞAMPUAN DÖKÜP TELEFONA KAYDETMİŞLER

Hazırlanan iddianamede, sanıklar K.G. ve yeğeni M.G.'nin iple, evin kapalı kapısını açıp içeri girdikleri, küçük çocuğun ağzını kapatıp bağırmasını engelledikleri, üzerine şampuan döktükleri, 4 kez cinsel istismarda bulunup o anları cep telefonu ile kaydettikleri ve mağdurun annesinin gelmesi üzerine kaçtıkları ifade edildi.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan K.G., 22 Eylül 2011 tarihinde 7 yıl 6 ay, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan M.G. ise 19 Ocak 2012'de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık avukatlarının karara itiraz etmesi üzerine dosyaları inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, her iki sanık hakkında da eksik gerekçelerle hüküm verildiğini belirterek, 26 Şubat 2014 tarihinde kararları bozdu. Yargıtay kararı üzerine K.G. ve M.G.'nin yeniden yargılanmasına başlanırken, her iki dosyanın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilmesine karar verildi.

SANIĞA 22,5 YIL CEZA VERİLDİ, YAŞI KÜÇÜK OLUNCA 12 YILA İNDİ

Yeniden yapılan yargılamada kararını açıklayan Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, önceki yargılamada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan M.G. ve 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan K.G.'yi herhangi bir indirim uygulanmadan ve 3 kez ceza artırımı yaparak 22,5'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, M.G'nin cezasını, suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için önce 15 yıla, 18 yaşından küçük çocuğa verilecek cezanın 12 yıldan fazla olamayacağı zorunluluğu nedeniyle de 12 yıla indirdi.

TEMYİZ EDİLMEDİĞİ İÇİN 22,5 YILLIK CEZA 7 YILA İNDİ

Sanıkların pişmanlık duymayışı, cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkisi ve sabıkalı geçmişini dikkate alan mahkeme, ceza oranında iyi hal indirimi de uygulamadı. Mahkeme, daha önceki kararın sanıkların aleyhine temyiz edilmemesi nedeniyle, bu kararı sanıkların kazanılmış hakkı sayıp, Yargıtay'ın bozma ilamı öncesi verilen cezanın infaz edilmesine karar verdi.

Karara göre, 22 yıl 6 ay hapis cezası alan K.G.'nin cezası 7 yıl 6 aya, 12 yıl hapis cezası alan M.G.'nin cezası ise 6 yıl 3 aya düşürüldü.




Yorumlar