Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

İstanbul'da helikopter düştü!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde site içine UH1 tipi askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Olayda 4 askeri personelin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Olay hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya daha sonra canlı yayında yaptığı açıklama ile acı haberi duyurdu ve 4 askerimizin 'şehit' olduğunu açıkladı. İşte Helikopter kazasından sonra yaşananlar ve yapılan açıklamalar....

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2019 19:04

İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde site içine UH1 tipi askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Olayda 4 askeri personelin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." dedi.

Aynı ilçede geçtiğimiz Kasım ayında da bir askeri helikopter düşmüş, 5 asker şehit olmuştu.




Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü.


— Ali Yerlikaya (@yerlikayaali34) 11 Şubat 2019




4 YARALI ASKERİMİZ VAR

Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.






Alınan ilk bilgilere göre;

Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.


— Ali Yerlikaya (@yerlikayaali34) 11 Şubat 2019




OLAY YERİNDE YANGIN ÇIKTI

Helikopterin düştüğü bölgede yangın çıktı. Oldukça yoğun alev ve dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sitenin içerisinde kaç kişi olduğu henüz belli değilken, çevredeki vatandaşların yardımcı olmak üzere olay yeride toplandıkları görüldü.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Aldığımız bilgilere göre Sancaktepe - Çekmeköy sınırında bir helikopter düştü. Temenni ediyoruz bir can kaybı olmasın. Çok sayıda ambulans orada. Bizim Sancaktepe Belediye ekiplerimiz şu anda olay yerindeler. Sayısal olarak net bir bilgi yok, ancak bizim İnönü Mahallesi'ne komşu bir bölge. Düştüğü yer sitenin içerisi. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde." ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi

VALİ YERLİKAYA ACI HABERİ CANLI YAYINDA DUYURDU





Yerlikaya, askeri helikopterin Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonrası olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.



Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopterin düştüğünü hatırlatarak, "Şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz hemen şu ardımızda görünen site içerisine maalesef düşmüştür." diye konuştu.



Olay yerine 2 dakika içerisinde itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:



"4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız adli tahkikata başlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz idari tahkikatla alakalı, kaza kırımla ilgili, teknik raporla ilgili çalışmalara başlamıştır."



Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tekrar başsağlığı dileyerek, kazada başka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi.



Enkazda soğutma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yerlikaya, kazanın sebebinin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını söyledi.



İncelemeler sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Vali Yerlikaya'ya eşlik etti.


Yorumlar