Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Alevilerin evlerine kırmızı boyayla çarpı işareti

Malatya'da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Mehmet Topal olayı kınadı, ailelerin endişeli olduğunu söyledi. Polis, olayla ilgili araştırma başlattı.

Abone ol
Abone ol 23 Kasım 2017 11:27

Malatya'da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Mehmet Topal olayı kınadı, ailelerin endişeli olduğunu söyledi.

Olay, bu sabah Cemal Gürsel Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Alevi ailelerin oturduğu 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boya ile çarpı işareti yaptı. Mahalleliler evlerinin işaretlendiğini polisin mahalleye gelmesi ile öğrendiler. Polisler mahallede inceleme yapıp çalışma başlattı.

Olayı haber alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal da mahalleyi ziyaret etti.

Olayı kınayan Topal, yurttaşların endişeli olduğunu belirterek, "Dün akşam çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'nde 13 evimiz kimliği belirsiz kişiler tarafından işaretlenmiştir. Alevi olan bu vatandaşların bundan sonraki süreçte ne tür bir şiddete maruz kalabileceklerini şimdiden kestirebiliyoruz. İnançları, felsefeleri, yaşama biçimleri sürekli bir kalıba oturtulmaya çalışılan biz Aleviler, başkalarına uymak zorunda değiliz. Biz kendi inancımızı, kendi kültürümüzü yaşacağız. Biz bu topraklarda barışı inşa etmeye çalışacağız. Mahallede oturanlardan önce polisin haber alarak mahalleye gelmesi de mandidardır. Eğer bu işin failleri ortaya çıkarılmaz ise güvenlik yetkilileri zan altında kalacaklar" dedi.


Yorumlar