Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Adana'da korkunç şekilde can vermişti istenen ceza belli oldu!

ADANA'da, Halil Yeloğlu'nun (15) boş araziye kamyondan dökülen tonlarca narenciye posası altında kalarak, yaşamını yitirmesiyle ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı. Büyükşehir Belediyesine ait molozların döküldüğü alanın yetkilileri S.O. ve M.Ç. ile narenciye posalarını döken şoför S.M., 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanacak.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2019 19:32

ADANA merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesinde 13 Kasım 2018'de meydana gelen olayda; meyve suyu fabrikasından 01 DUP 64 plakalı kamyona yüklenen tonlarca narenciye posası, boş araziye döküldü. Atık kağıt toplayıcısı Halil Yeloğlu da posaların altında kaldı.

Kamyon sürücüsü S.M.'nin ihbarı üzerine bölgeye gelen kurtarma ve sağlık ekipleri, çevredekilerin de yardımıyla 30 dakikalık çalışma sonucu Yeloğlu'nu posaların altından çıkardı. Narenciye posalarının altında nefessiz kalan Yeloğlu, sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesiyle hayata döndürülerek, ambulansla Adana Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Kamyon sürücüsü S.M. ise gözaltına alınıp, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Yeloğlu da tedaviye alındığı hastanede, 7 gün sonra yaşamını yitirdi.

Adana'da korkunç ölümde istenen ceza belli oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait molozların döküldüğü alanın yetkilileri S.O. ve M.Ç. ile narenciye posalarını döken şoför S.M. hakkında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanıklar hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, iş yeri uzmanı tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna yer verilerek, olayın meydana geldiği alandan sorumlu Adana Büyükşehir Belediyesinin asli, tutuksuz sanıklardan kamyon şoförü S.M.'nin ise tali kusurlu olduğu belirtildi. Savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen sanıkların yargılanmasına, ilerleyen günlerde başlanacak.


Etiketler halil yeloğlu
Yorumlar