Anasayfa /  Güncel /  Gündem

3 Partiden Ortak İstifa Çağrısı: Flaş Gelişme! Derhal Görevden Alın

Geçtiğimiz günlerde Atatürk'e yönelik ettiği laflarla gündeme gelen ve büyük tepki gören Kadir Mısıroğlu' nu ziyaret etmeye gittiği görüntüler sosyal medya yansıyan Diyanet İşleri Başkanı' na yönelik muhalefet partilerden ortak çağrı yapıldı. 

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 14:28

DİB başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulduğu da gündeme yansıyan diğer bir konu olarak karşımıza çıkarken, CHP, MHP ve İYİ Parti tarafından önemli açıklamalar yapıldı. 

Gündemin hararetli konu başlığına yönelik CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında " Keşke Yunan galip gelseydi diyen insanın önünde diz çöküyorsun, ben bunun kabul etmiyorum. 

Ölenin ardından rahmet okunur. Bizim inancımızda bu vardır. Biz ölen insanın arkasından rahmet okuruz. Hakkınızı helal edin. Bayrağına, vatanına, inancımıza düşman olan bu kişi 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyordu. 

10 Kasım'da 9'u 5 geçe kenefe gidin' diyen bir kişiyi ziyaret ediyor. Altında makam aracın, üstünde cübben var. Sen bunu bilmiyorsan o koltuğu hemen terk et. O zatın o koltukta oturmaması lazım. 

O koltuk sevginin, saygının, hoşgörünün koltuğudur. O koltuk saygıdeğer bir koltuktur. O zatın o koltuğu bırakması benim en büyük arzumdur. 

MHP' den de tepki gecikmedi ve istifa çağrısı yapıldı

DİB Başkanının Mısıroğlu ziyaretine bir tepki de MHP lideri Devlet Bahçeli' den geldi. Devlet Bahçeli, DİB Başkanı' nın ziyaretindeki tarihinin manidar olduğunu söyleyerek, ziyaretin neden 09 Kasım tarihinde yapıldığını sordu. 

Açıklamasında Atatürk üzerinden oyunlar oynamaya çalışanların girdikleri bu yolların karanlık olduğu yönünde ifadelerde bulundu. Konuşmasında " Hangi kurumuş vicdan, hangi satılmış ruh, hangi işgal artığı varsa duysun ve bilsin ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak değeridir. 

Bu gerçek değişmeyecektir. Atatürk üzerinden, Anıtkabir'e gelen kalabalıklar gerekçesiyle yeni bir karşıtlık oluşturmaya, yeni bir güç devşirmeye de hiç kimse heves etmemelidir. Bu yolun sonu karanlıktır, çıkmazdır, hüsrandır, buhrandır. 

Tartışmaların göbeğindeki Diyanet İşleri Başkanı'nın kendi durumunu gözden geçirip erdemli davranış içinde hareket etmesi ve gereğini derhal yapması samimi tavsiyem ve temennimdir. " şeklinde istifa çağrısında bulundu.

İYİ Parti lideri Akşener' den de istifa çağrısı

Mısıroğlu' nun ziyaret edilmesi ve DİB başkanının bu paylaşımı gerçekleştirmesine sert tepki gösteren diğer bir isim de İYİ Parti Lideri Akşener oldu. 

Akşener açıklamasında DİB Başkanının görevden alınması, uzaklaştırılması yönünde ifadelerde bulunarak " "Diyanet İşleri Başkanı, 10 Kasım günü milletimizle alay eder gibi fesliye yaptığı ziyareti duyurdu. Sayın Cumhurbaşkanı tarihi, dizilerden ve o fesli nasipsizden öğreniyorsunuz. Bu bizi incitiyor.


Yorumlar