Anasayfa /  Foto Galeri

3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları ve sözleri!

3 Mayıs Türkçülük Günü olarak kutlanıyor. Sosyal medyadan Türkçülük Günü ile ilgili anlamlı sözler, mesajlar paylaşmak isteyenler güzel Türkçülük günü sözleri araştırıyor. "Türkçülük Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?" sorusu ve merak edilen tüm detaylar haberimizde yer alıyor

3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları ve sözleri! - Sayfa 1

Türkçülük Günü nasıl ortaya çıktı? Her yıl 3 Mayıs Türkçülük Günü olarak kutlanıyor. Türkçülük Günü 3 Mayıs 1944 tarihinde ortaya çıktı.

3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları ve sözleri! - Sayfa 2

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ NEDİR? 

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gündür.

Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü adını almıştır.

3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları ve sözleri! - Sayfa 3

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları ve sözleri! - Sayfa 4

Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki: Onu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir.