Anasayfa /  Foto Galeri

Bomba kulis iddiası! 3 hafta sokağa çıkma yasağı AVM'ler ve okullar kapanıyor seyahat yasağı geliyor

Türkiye'de tüm gözler saat 15:30'da başlayacak olan Kabine toplantısına çevrildi. Vaka sayılarının 38 binlerde olması nedeniyle 3 haftalık tam kapanma gündemde. Reuters'a konuşan iki yetkili okul ve AVM'lerin kapanmasının gündemde olduğunu söyledi. Bir yetkili "Bakanlıklar açısından tam kapanmayı savunanlar ve karşı çıkanlar var. Nihai kararı Erdoğan verecektir" dedi.

Bomba kulis iddiası! 3 hafta sokağa çıkma yasağı AVM'ler ve okullar kapanıyor seyahat yasağı geliyor - Sayfa 1

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere rağmen vaka sayıları istenilen seviyelere yaklaşmaktan çok uzak kalırken, yetkililer Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında Ramazan Bayramı sonrasına kadar ekonomide üretimi etkilemeyecek şekilde tam kapanmanın tartışılacağını söyledi.

Bomba kulis iddiası! 3 hafta sokağa çıkma yasağı AVM'ler ve okullar kapanıyor seyahat yasağı geliyor - Sayfa 2

Vaka sayılarındaki artışın durmaması üzerine iki hafta önce yapılan kabine toplantısında tedbirler 15 gün süreyle sıkılaştırılırken, beklenen sonucun elde edilememesi halinde daha sıkı tedbirlerin gündeme gelebileceği açıklanmıştı.

Bomba kulis iddiası! 3 hafta sokağa çıkma yasağı AVM'ler ve okullar kapanıyor seyahat yasağı geliyor - Sayfa 3

Bu rakamlarla yeni tedbirlere ihtiyaç var

Reuters‘a bilgi veren iki yetkili, iki haftalık uygulamada vaka sayılarının 60 bin üstüne çıktıktan sonra 38 bine kadar düştüğünü, dün itibariyle 38 bin 553 olduğunu, vefat sayılarının ise 300’ün üzerine çıktığını belirterek, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Bomba kulis iddiası! 3 hafta sokağa çıkma yasağı AVM'ler ve okullar kapanıyor seyahat yasağı geliyor - Sayfa 4

Vaka sayılarının 10 binin altına inmesi gerekiyordu

Konuyu değerlendiren bir yetkili, vaka ve vefat sayılarının şu anda kabul edilebilir sınırın oldukça üzerinde olduğunu ve bunun düşürülmesi için tam kapanmanın en makul seçenek olarak gözüktüğünü kaydederek, “60 binin üzerinde vaka sayıları oldu. Birkaç gündür düşüyor ama yeterli değil. Tam kapanma kabinenin gündeminde olacak ve bu seçenek uygulanmalı” dedi ve şöyle devam etti:  “Vaka sayılarının 10 binin altına inmesi gerekiyordu."