Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

3 bin polis memuru alınacak ! İşte başvuru şartları...

Polis alımı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni açıklama yaptı. 26. Dönem POMEM alımında yedek adaylarını ilgilendiren açıklamanın detayları. 27. dönem POMEM polis alımı için 3 bin kişilik kontenjan açıklanması bekleniyor. Polis memuru alımı göz kusuru şartları neler haberde..

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2020 19:22

26. dönem POMEM sonuçları açıklamasının ardından 27. dönem POMEM başvuruları ne zaman yapılacak bu konuda gelişmeler neler? Adayların bu konudaki sorularını geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırıldı. Bakan Soylu 7000 polis alımında yedek listede bulunan adaylara yönelik alımın yapılmayacağını, yeni polis alımında ise daha önceki alımlar yedek alan adaylara yönelik öncelik hakkı verilmesinin doğru olmayacağını ifade etmişti.

POMEM alımlarında başvuru şartlarında; T.C. vatandaşı olmak Lisans mezunu, önlisans mezunu olmak 2018/2019 kpssp3’ten 60 puan, 2 yıllık mezunlar için p93 puan türünden 70 puan almış olmak gerekmektedir. Emniyet teşkilatı personelinin Vazife malülü eş çocuklar şehit yakınları için KPSS puan türlerinden P3 ten 48 puan p93 den 56 puan almak gerekmektedir.

POLİS ALIMI ŞARTLARI;

Yaş şartında ise 18 yaşını tamamlamış olmaları 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Fiziki şartlarda kadınlar için 162 santimden erkekler için 167 santimden kısa boylu olmamaları vücut ile Beden kitle indeksinin 18 ile 27 aralığında olması silah taşımaya engel bir durumun olmaması istenilmektedir. Sağlık şartları yönünden Polis akademisinin polis memuru alımı sağlık yönetmeliği şartlarındaki koşulları taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartları daha fazlası şeklinde sıralanabilir. Adaylarının en çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan sağlık şartlarında göz kusurları konusunu aşağıda detayları inceleyebilirsiniz.

GÖZ KUSURU ŞARTLARI;

Emniyet teşkilatına alınacak öğrenci ve memurlar hakkında hastaneden sağlık kurulu raporu almaları gerekli olacaktır. Adayların raporunda yapılması gereken muayenelerde farklı branşlar yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi de göz hastalıkları muayenesidir. Adaylar göz hastalıkları yönünden sağlam olmaları istenmektedir. Kronik hastalık yönünde sürekli tedavi uygulaması ilaç tedavisi kontrol altında tutmayı gerektirecek bir hastalık, sürekli olarak kontrol altında tutmaya getirecek bir hastalığın organ ve sistem fonksiyonları bozuklukları, hastalığı sakatlığı olanlar doğuştan veya sonradan organ eksikliği de organ yokluğu olanlar öğrenciliğe kabul edilemezler. Belirtilen bölümdeki muayenesi yapan uzman doktor ve sağlık kurulu raporu Hastanesi sağlık yönetmeliği 21. maddesindeki kurallara uygun olarak bir karar verir adayların B ve C diliminde yer alan göz hastalıklarının polis olmalarına engel olduğu ifade edilmektedir. Renk körlüğü, göz derecesinde sağ ve sol gözlerin miyop 2, hipermetrop bir gözde 1 her ikisini toplamı 2’yi geçmemesi gerekiyor. Göz kapaklığı düşüklüğü, göz sidirlerindeki fonksiyon kayıbı, giz titremesi hastalığı göz içi iltihabı rahatsılığı da engel olan hastalıklar arasındadır.

Yorumlar