Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

3 Bin İle 10 Bin TL Maaşla 2019 Nisan Ayı Kabin Memuru Alımı Başladı

2019 yılı Nisan ayı kabin memuru alımı başvuruları başladı. 3 bin ile 10 bin TL maaşla Kabin Memuru Olma Şartları neler?

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2019 17:59

SUNEXPRESS. T.C. vatandaşı iseniz ve T.C. pasaportu sahibiyseniz. 20 - 35 yaşları aralığındaysanız. Yurt içi en az lise diploması veya Yurt dışında okumuş olan adaylarımızdan lise denklik belgesi ibraz edebilecekseniz. İyi derecede Türkçe ve İngilizce biliyorsanız (Ek dil tercih sebebidir.)

Bayan adaylar için 1.55 m - 1.80 m aralığında boya ve uygun boy-kilo orantısına sahipseniz. Bay adaylar için 1.60 m - 1.85 m aralığında boya ve uygun boy-kilo orantısına sahipseniz.

Dış görünüşünüze özen gösteriyor ve iyi derecede yüzme biliyorsanız. Sınav merkezleri İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'dır.

Kabin memurları toplumda hostes olarak bilinen kişilerdir. Eskiden yalnızca bayanlar hostes olsa da, şimdi erkekler de hosteslik yapabilir.

Kabin memuru alımları özel havayolu şirketlerince yapılır ve özel sektörde istihdam edilirler. Bu yüzden alım şartları da şirketlere göre farklılık göstermekte.

Maksimum 38 yaşından gün almamış olmak, bayanlarda 160-180 cm, erkeklerde ise 165-190 cm boya sahip olmak, boy kilo indeksinin uyumlu olması, temiz ve bakımlı olma, herhangi bir görme sorununun olmaması, rahatsızlık yaratmayan bir ses tonu, uçakta görev yapmasına engel sağlık sorunu olmayan, iletişim yeteneği güçlü, misafirperver, esnek ve uyumlu olma şartlarını sağlayan kişiler bu meslek için uygundur.

Kabin memuru olmak için en az lise mezunu olunmalı. İyi derecede yabancı dil kabiliyetine sahip olmak. İngilizce konuşma ve yazma yeteneği aranmakta.

İkinci bir yabancı dil bilenler ise tercih sebebi olacak. Çalışma Koşulları; Kabin memurları mesaisi uçakta oldukları vakti kapsamakta ve çalışma saatleri esnektir.

Uçtukları saat başına ödeme alırlar. Kabin memuru maaşları 3-10 bin TL arasında değişiklik gösterir. Asıl görevleri uçuş güvenliğini sağlamak.

Yiyecek içecek servisi sadece insanların gördüğü kısımdır. Ayrıca sıkı bir kıyafet yönetmeliğine tabidirler ve kusursuz görünmeliler.

SUNEXPRESS kabin memur alımına başvuru için tıklayın


Yorumlar