Anasayfa /  Foto Galeri

27 Ocak Yurtta ve deprem bölgesinde hava durumu! Sağanak yağmur geliyor

Hava durumu 27 Ocak raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimleri için saat verilip sağanak yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan soğu bölgeleri için ise don ve buzlanma uyarısı yapıldı. Peki, bugün ava durumu nasıl? İşte, 27 Ocak Meteoroloji hava durumu raporu…

27 Ocak Yurtta ve deprem bölgesinde hava durumu! Sağanak yağmur geliyor - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Eskişehir, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

27 Ocak Yurtta ve deprem bölgesinde hava durumu! Sağanak yağmur geliyor - Sayfa 2

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, doğu ve güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

27 Ocak Yurtta ve deprem bölgesinde hava durumu! Sağanak yağmur geliyor - Sayfa 3

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 

Yağışların; akşam saatlerinde Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

27 Ocak Yurtta ve deprem bölgesinde hava durumu! Sağanak yağmur geliyor - Sayfa 4

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

İSTANBUL °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 11°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

KOCAELİ °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

İZMİR °C, 15°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

MANİSA °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı