Anasayfa /  Foto Galeri

26 Aralık 2019 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?

2019'a güzel bir tutulmayla veda ediyoruz. Gökyüzü yeni ay etkisiyle bize güzel bir nefes almamız için şans tanıyor. Çünkü, 26 Aralık 2019 saat 08.12 sularında Oğlak burcunun 4 derecesinde Jüpiter’in eşlik ettiği şanslı bir tutulma yaşayacağız.

26 Aralık 2019 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek? - Sayfa 1

26 Aralık 2019  Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?

26 Aralık 2019 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek? - Sayfa 2

Zamanın çabuk geçtiğini takvime bakınca anladığımız, zorlandığımız, yorgun hissettiğimiz ve sorumluluklarımızın arttığı 2019’un son ayına girdik. Genel olarak güzel etkilere sahip bu ayda, yıla güzel bir tutulmayla veda ediyoruz. Gökyüzü yeni ay etkisiyle bize güzel bir nefes almamız için şans tanıyor. Çünkü, 26 Aralık 2019 saat 08.12 sularında Oğlak burcunun 4 derecesinde Jüpiter’in eşlik ettiği şanslı bir tutulma yaşayacağız. Tutulmaya Boğa burcundaki Uranüs üçgen açıyla eşlik ederek güzel bir etki yaratıyor. Aynı zamanda tutulma anında Oğlak burcundaki Satürn ve Plüton da Balık burcunda yer alan Neptün’ü destekleyen olumlu bir açı yapıyor. Tutulma haritasının yükseleniyse 29 derece Yay burcu. 

26 Aralık 2019 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek? - Sayfa 3

Yaklaşık iki senedir Yengeç – Oğlak aksı üstünde tutulma yaşıyoruz ama onlar çoğunlukla Satürn’den etki aldığı için bize zorlanacağımız temalar getiriyordu. Bu kez gökyüzünün büyük iyicil gezegeni tutulmaya eşlik ederek karşımıza şans ve fırsatlar çıkaracak, destek olacak, yaratıcı çözümler sunarken, beklenmedik formüller yaratacak. Ancak bir yandan da tutulmanın birinci evinde yer alan Güney Ay Düğümü, Satürn ve Plüton ile kavuşuyor, 29 derecede Yay burcunda yer alması da askeri meselelerin altını çiziyor. Bir de Koç burcunda yer alan Chiron’un yapacağı kare açı özgürlük meselelerimizde otorite baskısını hissettirecek. 


Tutulma öncü bir burç olan Oğlak'ta olduğu için etkisi üç buçuk dört hafta öncesi ve sonrasında yoğun şekilde hissedilecek. Önümüzdeki altı ayın kalitesini belirleyecek. Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçları tutulmadan en büyük etkiyi alacak. Ardından da sabit burçların son dekanında, yani son 10 gününde doğanlar ya da bu konumda kişisel gezegenleri olanlar etkilenecek. 

26 Aralık 2019 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek? - Sayfa 4

26 Aralık Güneş Tutulması'nın etkileri


19 yıl önce yine bu etkide bir tutulma 2001 Aralık ayında gerçekleşmiş. Oğlak burcu olduğu için özellikle o dönemde alınan diplomatik kararlar, başlayan eylemler ve süreçler bu tutulmayla nihayet bulacak. Kişisel yaşamlarımızda da sorumluluk aldığımız alanlarda bize şans sunacak. Olmazları olur yapan Uranüs de şaşırtacak, Oğlak burcunun yapısında olan statü, sorumluluk, materyalist tavır, münzevi duruş hepimize tezahür edecek. Jüpiter de Oğlak burcu transitine başladığı ve bu tutulmanın başrolünde olduğu için genişleme, büyütme etkisi yaratacak.