Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

25 Bin Korucu Alımı Başvuru Şartları Nelerdir Başvuruları Hangi Tarihte Alınacak?

25 Bin Korucu Alımı Başvuru Şartları Nelerdir Başvuruları Hangi Tarihte Alınacak? 25 bin korucu alımının ne zaman yapılacağı ilan bekleyenler tarafından sürekli olarak araştırılıyor. Türkiye genelinde farklı il jandarma komutanlıklarında görevlendirmek üzere korucu alımları yapılacak. Pek çok aday korucu alımı başvurularının hangi tarihte alınacağını sorguluyor. Peki 25 bin korucu alımı başvuruları hangi tarihte alınacak? 25 bin korucu alımı başvuru şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2019 05:15

 25 Bin Korucu Alımı Başvuru Şartları Nelerdir Başvuruları Hangi Tarihte Alınacak?

25 bin korucu alımının ne zaman yapılacağı ilan bekleyenler tarafından sürekli olarak araştırılıyor. Türkiye genelinde farklı il jandarma komutanlıklarında görevlendirmek üzere korucu alımları yapılacak. Pek çok aday korucu alımı başvurularının hangi tarihte alınacağını sorguluyor. Peki 25 bin korucu alımı başvuruları hangi tarihte alınacak? 25 bin korucu alımı başvuru şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde

2018 yılından bu yana gelinen süreçte 25 bin korucu alımı araştırması devam ediyor...

İçişleri Bakanlığı korucu alımı sayesinde 25 bin kişiye iş imkanı sunacak ve korucu alımına başvuru yapmak isteyneler ve korucu olmak isteyenler ilan tarihini merak ediyor.

Güvenlik korucusu eski adıyla geçici köy korucusu, 26 Mart 1985 tarihinde 442 sayılı Köy Kanununun 74. maddesinde yapılan değişiklikle muhtarın teklifi, kaymakamın kabulü ile gönüllülük esas alınarak yapılan meslek grubudur.

Korucu alımı hakkında açıklama yapan Bakan Soylu detayları paylaşmıştı ve bu açıklamalar sonrasında korucu alımlarının ne zaman yapılacağı sorgulanmaya başladı.

Peki 25 bin korucu alımı başvuruları hangi tarihte alınacak? 25 bin korucu alımı başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilenler.

25 BİN KORUCU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2- Askerlik yapmış olmak.

3- Görevini devamlı yapmaya engel Sağlık problemi veya engeli bulunmamak.

4- Herhangi bir siyasi parti üyeliğinde yer almamak.

5- Fiziki yeterlilik testlerinden başarılı sonuç almak.

6- 40 yaşını aşmamış olmak.

7- Seçimle gelinen bir görevin başında görev yapıyor olmamak.

8- Herhangi bir yüz kızartıcı suç işlememiş ve ceza almamış olmak

(İlana yeterli sayıda başvuru alınamadığı durumlarda yaş sınırının 50' e çekilmesi mümkün olabiliyor)

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar