Anasayfa /  Foto Galeri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurdu sardı

Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taşıyor. Ankara'da 23 Nisan törenleri başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurdu sardı - Sayfa 1

Düzenlenen etkinliklerle yurdun dört bir yanı neşeyle ve Çocuk cıvıltısıyla doluyor. TBMM’nin açılışının 102’nci yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gazi Meclis’te yapılacak özel oturumdan önce bu yıl farklı olarak koltuğunu Genel Kurul’da çocuk temsilciye bırakacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurdu sardı - Sayfa 2

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER ÇOCUKLARLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen çocuklarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurdu sardı - Sayfa 3

Bakan Özer ve çocuklar, Anıtkabir Özel Defterini imzalamak üzere Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Bakan Özer burada yaptığı konuşmada "Gazi Meclisimizin bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olmuştur. Çocuklarımızı vatanını, milletini canı gönülden seven nesiller olarak yetişmesi çabasındayız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerini devam ettirmenin ve 23 Nisan'da tekrar okullarda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günü büyük bir gururla kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurdu sardı - Sayfa 4

RESEPSİYON YOK

Siyasi parti temsilcilerinden önce “Türkiye’nin Çocukları” ayrıca bayram özel oturumu yapacak. Salgın önlemlerinin yumuşatılmasına karşın, kapalı alanda toplu yapılan akşam resepsiyonu bu yıl da iptal edildi.