Anasayfa /  Foto Galeri

21 Eylül'de okullar nasıl açılacak? İşte Salgın döneminde eğitimin tüm detayları

Okullar 21 Eylül'de açılacak mı sorusu son günlerin en fazla merak edilen soru başlıklarından biri olarak öne çıkıyor. Binlerce öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren sorunun yanıtına ilişkin Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunurken dün akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Peki Okullar 21 Eylül'de açılacak mı, hangi sınıflar ilk olarak yüz yüze eğitime başlayacak? İşte tüm detaylar...

21 Eylül'de okullar nasıl açılacak? İşte Salgın döneminde eğitimin tüm detayları - Sayfa 1

Okullar ne zaman açılacak sorusu gündemi en fazla meşgul eden konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Son günlerde artan koronavirüs vaka sayılarının ardından 2020-2021 eğitim öğretim yılı içerisinde nasıl bir yol izleneceğine dair Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada hem yüz yüze hemde uzaktan eğitimi kapsayacak şekilde bir eğitim modelinin devreye sokulacağı açıklanmıştı.

21 Eylül'de okullar nasıl açılacak? İşte Salgın döneminde eğitimin tüm detayları - Sayfa 2

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından yüz yüze eğitim konusunda dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada birtakım teknik hazırlıklarımız var çok kısa süre içerisinde açıklamalar yapılacak duyurusunda bulunmuştu.

21 Eylül'de okullar nasıl açılacak? İşte Salgın döneminde eğitimin tüm detayları - Sayfa 3

OKULLAR 21 EYLÜL'DE AÇILACAK MI? 
Dün akşam saatlerinde yeniden açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk yüz yüze eğitim konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı.

21 Eylül'de okullar nasıl açılacak? İşte Salgın döneminde eğitimin tüm detayları - Sayfa 4

21 Eylül olarak duyurduğumuz okulların açılış tarihi kapsamında hali hazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacı duyan birinci sınıf öğrencilerimizle ilk uyum haftasında 1 gün daha sonraki haftalarda ise haftada iki gün olacak şekilde başlayacağız açıklamasında bulundu. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın ardından ise diğer kademelerde ve sınıflarda yüz yüze eğitim konusunu yeniden değerlendireceğiz açıklamasında bulundu