Anasayfa /  Eğitim

2023 YKS başvuruları başladı mı? YKS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2023 yılı YKS için başvuru tarihi merak konusu oldu. Üniversiteye girmek isteyen binlerce öğrenci YKS başvuru tarihini yakından takip ediyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2023 18:00

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2023 yılı YKS için başvuru tarihi merak konusu oldu. Üniversiteye girmek isteyen binlerce öğrenci YKS başvuru tarihini yakından takip ediyor. İşte detaylar...

Üniversite sınavına katılacak olan adaylar YKS başvuru kılavuzu ile üniversite sınavı başvurularını yapacakları tarihi merakla araştırıyor. ÖSYM'nin yayınladığı 2023 YKS sınav takvimi Kasım ayında geri çekilmişti. Seçim tarihi mayıs ayı için kesinleşirken, üniversite sınavı tarihi ise henüz belli olmadı.

YKS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sınav takvimi 2023 hala belli olmadı. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da yapılacağı açıklanmıştı.

Ancak MKYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Seçim takviminin değişmesi ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili açıklama yapılacaktır” dedi.

Çelik’in açıklamasından sonra ÖSYM, sınav takvimini kurumun tüm resmi sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden geri çekti. Yeni YKS sınav takvimi henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili gelişmeleri haberlerimize ekleyeceğiz.

YKS TAKVİMİNDE SON DURUM

ÖSYM'nin internet sayfasından yapılan açıklamada, " Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." ifadeleri yer alıyor.

ÖSYM’nin daha önce yayınladığı takvimde başvuruların 9 Şubat-6 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacağı söylenmişti.

BAŞVURULAR İKİ AŞAMADA YAPILACAK

Üniversite sınavı başvuru işlemleri, ÖSYM AİS üzerinden yapılacak. Öğrenciler belirlenen başvuru takvimi doğrultusunda hareket edecek. Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi gibi girecekleri oturumları belirleyecek adaylar, başvuruların ardından sınav ücretini yatıracak.

Sınav ücreti, anlaşmalı banka şubelerinden ATM’lerinden internet bankacılığından ödenebilir. İsteyen öğrenciler ise ÖSYM e-Ödemeler bölümünden sınav ücretini yatıracak.

Sınav ücreti ÖSYM’nin YKS başvuru kılavuzunu açıklamasıyla kesinleşecek. Başvuru ücretini yatırmayanlar sınava giremeyecek. Geç başvuru işlemlerinde sınav ücreti %50 artırımlı şekilde tahsil edilecek.

Yorumlar