Anasayfa /  Güncel

2023 yılı Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu silinecek mi?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen son kabine toplantısının ardından açıklanan borç yapılandırma paketi içerisinde Genel Sağlık Sigortası'nın olup olmadığı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2023 14:30

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen son kabine toplantısının ardından açıklanan borç yapılandırma paketi içerisinde Genel Sağlık Sigortası'nın olup olmadığı merak konusu oldu. İşte detaylar...

GSS BORÇLARI SİLİNDİ Mİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen vergi affına ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan” Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarını kaldırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YAPILANDIRMA VE TAKSİT İMKANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacaktır. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini sağlıyoruz. Yüksek öğretim kredi borçlarının artışına son verdik. Geçmişte endeksle oluşmuş borçları silmiştik. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.” dedi.

2 BİN LİRAYI AŞMAYAN BORÇLAR SİLİNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Malum olduğu üzere 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yaptığımız düzenlemelerin temel amacı devletle vatandaşının küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmektir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar