Anasayfa /  Eğitim

2023 ÖSYM YKS tarihi ne zaman, hangi gün? YKS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM dün Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuz da sınava dair merak edilen her şey belli oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2023 19:00

ÖSYM dün Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuz da sınava dair merak edilen her şey belli oldu. İşte detaylar...

Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edecekleri üniversiteyi belirleyeceği YKS'de başvuruları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr sayfası aracılığıyla alınmaya başlandı. Adaylar hayatlarını şekillendirecek sınav olan YKS'ye nasıl başvurulur, başvuru ücret ne kadar gibi soruların cevaplarını arıyor.

4 İLDE YKS YAPILMAYACAK

Depremlerin meydana geldiği Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacak. Adaylar istedikleri şehirleri tercih edip sınava girebilecek.

Ayrıca deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak.

YKS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

YKS'NİN, TYT, AYT ve YDT oturumu başvurusu 8-23 Mart 2023 arasında gerçekleşecek.

YKS NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran 2023’te gerçekleşecek.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 senesi içerisinde gerçekleştirilecek olan YKS’ye katılmak isteyen adaylar;

– Sadece TYT'ye girecek adaylar 115 Lira,

– TYT ile birlikte AYT veya YDT'den herhangi birine girmek isteyen adaylar 115 Lira,

– TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 Lira yatıracaklar.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı olmayacak.

Adaylar başvurularını, 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00'den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr sayfasından veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecek.

MSÜ İÇİN TYT VE AYT SINAVINA KATILMAK GEREKİYOR

2023-MSÜ’ye başvuruda bulunan adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca, ÖSYM tarafından uygulanacak olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2023-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2023-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2023-YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekecek.

Yorumlar