Anasayfa /  Güncel

2023 Jandarma Astsubay ve Subay alımı sonuçları belli oldu mu?

Geçtiğimiz haftalar da başvuruları tamamlanan Jandarma Astsubay ve Subay alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2023 14:30

Geçtiğimiz haftalar da başvuruları tamamlanan Jandarma Astsubay ve Subay alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

JANDARMA ASTSUBAY VE SUBAY ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Jandarma sözleşmeli astsubay alımı başvuru sonuçları henüz belli olmadı. Jandarma Genel Komutanlığı sonuçlarla alakalı bir tarih açıklaması yapmadı.

Değerlendirme işlemleri bittikten sonra sonuçları jandarma.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sonuçlar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle beraber sorgulanabilecek.

10 KATI ADAY SINAVLARA DAVET EDİLECEK

Kılavuzda olan bilgiye göre başvurusu uygun değerlendirilen adaylar KPSS notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 (on) katı aday sınavlara çağrılacaktır.

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet sayfası Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi PTS ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

FİZİKİ YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı şekilde yapılır. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı olarak değerlendirilir. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak gereklidir.

Fiziki yeterlilik sınavını başarıyla geçen adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulurlar.

(2) Değerlendirmede adayın;

(a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

(b) Kendisinden istenileni kavrama,

(c) Özgüveni,

(ç) İfade etme yeteneği,

(d) Beden dilini kullanma becerisi, beş ayrı kritere göre her bir kriter yirmi (20) puan olmak üzere yüz tam puan üzerinden yapılır.

Adayın mülâkat sınavından başarılı olabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan alması gerekir.

Yorumlar