Anasayfa /  Güncel

2023 Hac kura çekimi son gün ne zaman? Hac kayıt ücreti ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Hac ön kayıt ve kontenjan oranını açıklamıştı. 5 Ocak itibariyle başlayan Hac kayıtlarının ne kadar süreceği ve fiyatı ise merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2023 20:00

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günler de 2023 Hac ön kayıt ve kontenjan oranını açıklamıştı. 5 Ocak itibariyle başlayan Hac kayıtlarının ne kadar süreceği ve fiyatı ise merak konusu oldu. İşte detaylar...

2023 HAC KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? 
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 Hac ön kayıtlarının 5 - 26 Ocak tarihlerinde e-Devlet üzerinden yapılacağını açıkladı.

Diğer yandan önceki senelerde kayıt yaptırıp 2020 senesinde kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellendi.

HAC KAYIT ÜCRETİ NE KADAR? 
Adaylar, anlaşmalı olan bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 TL ön kayıt ücretini ödeyebilecek.

Hacı adayları, e-devlet üzerindeki işlemler sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kura tarihi açıklanacak. Kuradan adı çıkan adaylar kesin kayıt işlemi yapabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz kura çekim tarihi ve fiyat listesi belli olmadı.

2023 HAC KONTENJAN SAYISI VE 65 YAŞ SINIRI 
Bu sene Hac'a gidecek adaylara 65 yaş üstü de eklendi. 83 bin 430 hacı adayı kutsal topraklara gidebilecek.

Hac ibadetinde Kovid 19 öncesi döneme dönüldü. Suudi Arabistan, 3 senenin ardından Covid-19 salgının sebebiyle hac ibadetinde uygulanan yaş ve kontenjan sınırı kaldırıldı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik el Rabiah yaptığı açıklamada, hac ibadetinde uygulanan kısıtlamara değinerek, hac ibadetinin "kontenjan ve herhangi bir yaş sınırı olmaksızın pandemi öncesine geri döneceğini" aktardı.

Yorumlar