Anasayfa /  Yaşam

2023 Diyanet kandil tarihleri belli oldu! Regaip Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Regaip Kandili tarihi, üç aylara girilmesiyle birlikte milyonlarca Müslüman vatandaşın gündeminde yer almaya başladı. Recep ayının ilk manevi günü olan Regaip Kandili için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini günler takvimi sonrasında Regaip Kandili tarihi belli oldu. Peki, Regaip Kandili bu yıl ne zaman?

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2023 18:32

2023 Regaip Kandili için tarih araştırmaları sürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Regaip Kandili'nde birçok kişi ellerini Allah'a açacak ve bol bol ibadet edecek. Peki, Regaip Kandili ne zaman?

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaip Kandili idrak edilecek.

Buna göre; 2023 yılında Regaip Kandili 26 Ocak Perşembe akşamı gerçekleşecek.

2023 KANDİL TAKVİMİ

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek.

Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili 6 Mart Pazartesi günü ve Mevlid Kandili 27 Eylül Çarşamba günü idrak edilecek.

Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak.

REGAİP KANDİLİ GECESİ NELER YAPILMALI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, AA muhabirine, perşembe günü gün batımından cuma sabahına kadar Regaip gecesinin idrak edildiğini söyledi.

Bu gece tövbe, istiğfar ve dua etmenin önemine dikkati çeken Bozkurt, bu geceye özel herhangi bir namazın olmamasına karşın nafile namaz kılmanın çok hayırlı olduğunu dile getirdi.

Kandilde yakınları arama tavsiyesinde bulunan Bozkurt, "Bu gecede Kur'an-ı Kerim okunur, nafile namazlar kılınır. Gündüz de sağlığımız el veriyorsa nafile oruç tutabiliriz." ifadesini kullandı.

Etiketler 2023 kandiller
Yorumlar