Anasayfa /  Foto Galeri

2022 YKS başvuruları ne zaman? Ösym sınav takvimini yayınladı

ÖSYM sınav takvimi ile ilgili açıklama yapıldı. 2022 YKS ve KPSS'de içerisinde olmak üzere tüm sınavların başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, '2022 yılında ÖSYM Başkanlığımız tarafından uygulanacak sınavların sınav tarihlerini, başvuru tarihlerini ve sonuç açıklama tarihlerini içeren 2022 Yılı Sınav Takvimine https://osym.gov.tr sitemizden erişebilirsiniz.’ açıklamasını yaptı. İşte ÖSYM sınav takvimi

2022 YKS başvuruları ne zaman? Ösym sınav takvimini yayınladı - Sayfa 1

ÖSYM sınav takvimi ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı ve sınav tarihleri açıklandı. KPSS ve YKS tarihleri bu açıklama ile beraber yoğun ilgi görmeye başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ÖSYM sınav takviminin yayımlandığını duyurdu. Bu takvime göre üniversite sınavı başvuruları şubat ayında belirtilen tarihten itibaren alınacak. YKS oturumları ise haziran ayında yapılacak.

2022 YKS başvuruları ne zaman? Ösym sınav takvimini yayınladı - Sayfa 2

ÖSYM SINAV TAKVİMİ YAYIMLANDI 

ÖSYM sınav takvimine göre 2022 yılı sınav ve başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre KPSS başvuruları 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 6 Haziran’a kadar devam edecek. İlk oturum olan genel yetenek genel kültür oturumu ise 31 Temmuz tarihinde düzenlenecek.

2022 YKS başvuruları ne zaman? Ösym sınav takvimini yayınladı - Sayfa 3

YKS BAŞVURULARI ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR 

YKS başvuruları 11 Şubat tarihinde başlayacak ve 7 Mart’ta sona erecek. Oturumlar ise 18 Haziran ve 19 Haziran’da düzenlenecek.