Anasayfa /  Güncel /  Gündem

2022 TOKİ başvuru tarihleri ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

TOKİ, tarihin en büyük büyük sosyal konut projesine imza attı. Bu noktada 81 ili kapsayan TOKİ sosyal konut projesi başvuru detayları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ‘’TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, şartları nelerdir?’’ sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2022 18:15

TOKİ başvuru şartları, tarihleri ve ev fiyatları, gündemde en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile dar gelirli vatandaşlar, düşük taksitler ile kira öder gibi ev sahibi olabilecek. 81 ili kapsayan TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Bu noktada TOKİ başvuruları için gözler Başkan Erdoğan'ın 13 Eylül 2022 Salı günü yapacağı açıklamalara çevrildi. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl yapılacak ve başvuru şartları nelerdir? İşte 2022 81 ilde TOKİ başvuru tarihleri ve şartları…

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI BEKLENİYOR!
Hükümetin ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar nedeniyle mağduriyetle karşılaşan vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla hazırladığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım başladı.

Projenin detayları, 13 Eylül 2022 Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada projenin 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içerdiğini söyledi.

81 ilde yapılacak ucuz konutlarda emekli, genç, engelli vatandaşlar için ek kontenjan ayrılacak. Vatandaşlar, yüzde 10 peşinatla, 20 yıl vadeyle ev sahibi olabilecek. Taksit miktarı da asgari ücretli çalışanların ödeme imkânına göre belirlenecek.

240 AY TAKSİT OLACAK; ASGARİ ÜCRETLİ RAHAT ÖDEYECEK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

Yorumlar