Anasayfa /  Eğitim

2022 ÖSYM KPSS Ortaöğretim (Lise) sınav sonuçları ne zaman açılanacak?

8 Kasım Pazar günü gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınavının ardından gözler sınavın ne zaman açıklanacağına çevrildi. ÖSYM takvimine göre sonuçları Aralık’ta açıklanacak olan sınavın tüm detayları haberimizde...

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2022 19:49

8 Kasım Pazar günü gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınavının ardından gözler sınavın ne zaman açıklanacağına çevrildi. ÖSYM takvimine göre sonuçları Aralık’ta açıklanacak olan sınavın tüm detayları haberimizde...

LİSE KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM'nin 2022 sınav takviminde yer aldı. Takvim bilgisine göre KPSS ortaöğretim sonuçları 1 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamaları aracılığyla öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve sınava girenlerin adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları bulunacak. İnternet sitesinde ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde farklılık olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete açmıştır. Bu hedefle kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından erişilmektedir.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan bütün testler kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları eklenerek standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylar için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olma şartı vardır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden alınan standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Yorumlar