Anasayfa /  Foto Galeri

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşıyla ilgili tüm detaylar

İşsizlik maaşı 2022 yılında yoğun ilgi görüyor. İşsiz kalınan dönemde bazı şartları sağlayanlara işsizlik maaşı ödeniyor. Kimler işsizlik maaşı alabilir? Şartlar neler? İşte işsizlik maaşı hakkında tüm detaylar...

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşıyla ilgili tüm detaylar - Sayfa 1

İşsizlik Ödeneği Sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir. Peki işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşına başvuru nasıl yapılır? İşsizlik maaşı almak için şartlar neler? İşte ayrıntılar...

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşıyla ilgili tüm detaylar - Sayfa 2

Öncelikle işsiz kalan bir kişinin ilk yapması gereken İŞKUR’a kayıt yaptırıp ödenek için başvuruda bulunmak. Bu başvuru E-devlet üzerinden, www.iskur.gov.tr adresinden ve İŞKUR merkezlerinden yapılabiliyor.

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşıyla ilgili tüm detaylar - Sayfa 3

İnternet üzerinden yapılan başvuru sonrasında gerekli kontroller yapıldıktan sonra kişi işsizlik parasını hak etmişse kendisine işsizlik parası verilmeye başlanır.

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşıyla ilgili tüm detaylar - Sayfa 4

İşsizlik sigortasına başvuru yapmak için iş sözleşmesinin feshinden itibaren 30 günlük süreyi geçirmemek gerekiyor. Bu süre içerisinde yapılan başvurular İŞKUR tarafından inceleniyor ve gerekli hizmetler için işlemler başlatılıyor.