Anasayfa /  Foto Galeri

2021 Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Kritik saat belli oldu

Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Hükümet bugün yeni teklifini duyuracak. Milyonlarca memur ve memur emeklisi nefesini tuttu, zam oranlarını bekliyor. Şimdi sıklıkla "Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Memur maaş zam mı saat kaçta açıklanacak?" sorusuna cevap aranıyor. Detaylar haberimizde...

2021 Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Kritik saat belli oldu - Sayfa 1

Memur ve memur emeklisi zam oranı için Hükümet ile sendikalar 2 Ağustos'ta masaya oturmuştu. Sendikalar beklentilerini sıraladı, hükümet kendi teklifini yaptı ve süreç uzadı. Bugün hükümet yeni teklifini sunacak. Bu nedenle milyonlarca memur ve memur emeklisi nefesini tuttu kararı bekliyor. Bekleyiş sürerken "Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Memur maaş zam mı saat kaçta açıklanacak?" soruları da art arda geliyor.

2021 Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Kritik saat belli oldu - Sayfa 2

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK
Yasal müzakere süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Yine anlaşma sağlanamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye giriyor ve 31 Ağustos’a kadar çalışmalarını tamamlayıp, kararını açıklıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in saat 14.30'a kadar yeni teklifi sunması bekleniyor.

2021 Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Kritik saat belli oldu - Sayfa 3

MEMUR-SEN VE TÜRKİYE KAMU-SEN'İN TEKLİFİ 
Görüşmelerin geride kalan bölümünde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebine karşılık, hükümet, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifinde bulunmuştu.

2021 Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı? Kritik saat belli oldu - Sayfa 4

YÜZDE 19’LARA YAKLAŞTI 
Edinilen bilgilere göre, toplu sözleşme görüşmeleri gece geç saatlere kadar sürdü. Bilgi veren yetkililer de, ek ödeme ve diğer ödemelerle birlikte alınan zammın yüzde 19’lara yaklaştığını belirtirken, “Seyyanen zam değil, oransal zamlar üzerinden görüşmeler sürdü. Yüzde 95 oranında anlaşma tamam...