Anasayfa /  Foto Galeri

2021 LGS tercih sonuçları açıklandı! e-Okul LGS yerleştime sonuçları sorgulama

LGS tercih sonuçları için bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 2021 LGS tercih sonucu açıklandı.Ek tercihler ve kazandıkları liseler hakkında araştırma yapan öğrenciler, 2021 LGS tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte, LGS ek tercihleri ve LGS tercih sonuçlarına ilişkin detaylar...

2021 LGS tercih sonuçları açıklandı! e-Okul LGS yerleştime sonuçları sorgulama - Sayfa 1

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 
LGS tercih sonuçlarının 26 Temmuz tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. LGS tercih sonuçları açıklandı.LGS tercih sonuçları "http://www.meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı. LGS tercih sonuçlarına aşağıda yer alan linkten erişim sağlayabilirsiniz..

2021 LGS tercih sonuçları açıklandı! e-Okul LGS yerleştime sonuçları sorgulama - Sayfa 3

MEB NAKİL TAKVİMİ

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

2021 LGS tercih sonuçları açıklandı! e-Okul LGS yerleştime sonuçları sorgulama - Sayfa 4

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK? 
Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde iki dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl da iki dönemde gerçekleştirilecek. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.