Anasayfa /  Eğitim

2021 AÖL sınavları hangi gün yapılacak?

2021 AÖL sınavları hangi gün yapılacak? MEB AÖL sınav tarihleri 2021 yılında Açık Öğretim Lisesi sınavlarının hangi tarihte yapılacağını gösterecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında sınavların ertelenmesiyle birlikte yeni tarihler için MEB’den gelecek açıklama beklenmeye başlandı. Peki, 2021 AÖL sınavları hangi gün yapılacak?

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2021 16:38

2021 AÖL sınavları hangi gün yapılacak?  Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelenen sınavlardan biri de AÖL sınavları olmuştu. Yüz yüze gerçekleştirilen bu sınavlar ileri bir tarihe ertelenmişti. Peki, sınavlar hangi gün yapılacak, yeni tarihler belli oldu mu?

2021 AÖL SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri ile ilgili MEB’den henüz yeni resmi bir açıklama gelmedi. 22 Ocak’a kadar eğitim öğretimin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceği göz önüne alınırsa bu tarihe kadar yüz yüze sınavın gerçekleştirilmesi beklenmiyor. Sınavın yapılması durumunda ise online olarak gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. 

Türkiye'de öğrenim gören öğrenciler için AÖL sınav tarihlerinin koronavirüs vaka sayısına göre ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Sınavlara ilişkin yapılan son açıklamada “5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim lisesi sınavları Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. Gelişmelerle ilgili okulumuzun web sitesinden duyuru yapılacaktır." denilmişti.

 

Yorumlar