2020'NİN TREND KADIN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ MODELLERİ

Bugün radyoda dinlendiğim bir haber beni tekrar tekrar şoka soktu. Amerika’da dezenfektan içen iki kişi öldü ve bir kişide kalıcı körlük oluştu. Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir dönemdeyiz. Her birimiz hijyeni korumak adına çaba sarfediyoruz. Ama aşırıyı da kaçmamak ve bilinçsizce hareket etmemek gerekiyor.

Günlük kullandığımız eşyalarımızı temizleme çabası bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle kullandığımız dezenfaktan ve kolonyalar neticesinde güneş gözlüklerini yitirinler azımsanacak bir sayıda değil. Ben başı çekenlerdenim, geçen hafta o kadar çok dezenfektan sıkmışım ki camlarım numaralı ve biraz hassas olduğu için güneş gözlüğüm sizlere ömür çöpe gitti. Yeni bir güneş gözlüğü almak için yoğun bir araştırmaya girdim. Pandemi döneminde hem çok para harcamamak hem de kaliteli bir gözlük seçimi yapmak adına iyi bir seçim yapılmalı.

İşte 2020’nin en trend kadın güneş gözlüğü modelleri

Gözlük seçimi yaparken ilk olarak sertifikalı olmasına özen gösterelim. Sertifikalı güneş gözlükleri sizi güneşin zararlı ultraviyole ve kızılötesi ışınlarından korurken gözleriniz için bir koruyucu görevi görür. Güzellik önemli ama sağlık daha önemli bunu da unutmayalım.


2020 yılında trend olan güneş gözlükleri neredeyse tüm yüzünüzü kapatacak ebatlarda tasarlanıyor. Kalkan adı verilen (Shield) güneş gözlüğü modelleri çoktan bu yaza damgasını vurmuş görünüyor. Genellikle çerçevesiz olarak piyasada bulabilirsiniz. Bu gözlüklerin burun kısmında birleştirme bulunmuyor. Sokaklarda bir moda ikonu havasında dolaşmak istiyorsanız 2020'nin oversize modellerini tercih edebilirsiniz. Artık düşünmemiz gereken bir de maskemiz olacak. Oversize gözükler maskeyi de içine alarak tam yüz koruması sağlayabilir.

Havacı gözlükleri olarak da bilinen aviator gözlüklerini ise sıradışı ve maceracı ruhlarını yansıtmak için kullanabilir.  Altıgen ya da beşgen olan geometrik kesimli güneş gözlükleri de bu sene raflarda yerini aldı. Biraz iddialı görünse de yaşam şeklinize ve nasıl görünmekten hoşlandığınıza göre değişir. Zevkinize bağlı olarak sarı veya yeşil cam renkleriyle çeşitlilik gösteriyor.

Minik suratlı ve çıtı pıtı kızlar siz de Hollywood tarzını yansıtmak isterseniz kedi göz, oval ve beyaz çerçeveli olan güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Eskiye dönüşte vintage modellerde bu sene revaçta. İnce ve polis gözlüklerini andıranlar ise çoktan demode olmuş durumda. Onlara yaklaşmıyoruz.

Şunu da bilmeniz gerekli ki dünya renkli olmanın peşinde şu sıralar o yüzden mor, mavi ve yeşil renklerle koronavirüs kaynaklı oluşan bu sıkıntılı havayı kullandığınız ürünler, taktığınız takılar ve gözlükleriniz ile dağıtabilirsiniz. Renkler ve mizacınıza göre ışıldayan taşlarla kendi enerjinizi diğer insanlarla paylaşabilirsiniz.

Kimin dünyaya pembe bir gözlükle bakmaya ihtiyacı yok ki!

 

Yorumlar