Anasayfa /  Ekonomi

2020'de belediyelerdeki başarılı memurlara ilave ödeme ve ikramiye

Mahalli idarelerde görevli memurlara 2020 yılında yapılacak ikramiye ödemeleri ve diğer ödemeler ile ilgili son gelişmeler neler? İl özel İdare, Büyükşehir ve Belediye çalışanlarına müjde!

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2020 22:49

Mahalli idarelerde çalışan, Büyükşehir Belediyesi Başkanlıkları, İl ve ilçe Belediyeler ile İl Özel İdaresi kurumalarındaki personeller için yapılacak ilave ödemler için önemli bir açıklama geldi. Yenişafak gazetesi Ahmet Ünlü tarafından ele alınan yazıya göre Mahalli idarelerdeki 3 farklı düzenleme ile personellere sosyal denge tazminatı ödemesi ve ilave ödemeler yapılıyor. peki bu ödeme tutarı ne kadar olacak? 

İL ÖZEL İDARE PERSONELİNE EN AZ 3652 TL

İl Özel idaresi personellerine yapılacak ilave ödemeler 5302 sayılı kanunda belirtilen 36. maddeye göre yapılacağı ifade edildi. İl Özel idarede çalışan başarılı personellere yılda en fazla iki kez ikramiye ödeniyor. Büyükşehir İl özel idarelerde 5 bin 258 Tl yada diğer belediyelerin olduğu özel idarelerde ise 3 bin 652 Tl olmak üzere 2020 yılında ödeme yapılacak. Buralarda görev yapan personellerin yüzde 10'una ödeme yapılabiliyor. İşçi ve sözleşmeli personellerin bu kapsam dışında olduğu belirtiliyor.

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİ;

Büyükşehir Belediyesi için ise 5215 sayılı kanunda belirtildiği kadarıyla 5258 Tl olmak üzere en fazla iki kez ikramiye ödemesi yapılabiliyor. Buna göre toplam memurun yüzde 10'una ödenecek olan ikramiyeler il özel idarede olduğu gibi işçi ve sözleşmeli personel hariç olarak ifade ediliyor. Hesaplamada çalıştıkları süreler üzerinden yıllık izin ve raporlu günler çıkartılıyor. Büyükşehirlerde 5 bin 258 Tl tutarında ikramiye ödemesi yapılabiliyor

BELEDİYELERDEKİ BAŞARILI PERSONELLERE;

Belediyelerde ise başarılı olanlar için yapılacak ödemeler diğer kurumlarda olduğu gibi şartlara sahip yılda en fazla iki kez ve memur sayısının en fazla yüzde 10 unu geçmeyecek şekilde yapılıyor. Maaş kat sayısına göre yapılacak hesaplamada 3651,52 Tl tutarında ikramiye ödenecek.

Yorumlar