Anasayfa /  Güncel

2020 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek - TOKİ başvuru sonuçları sorgula

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek 2020? TOKİ Başkanlığı tarafından başvuruları alınmaya devam eden 100 bin sosyal konut projesi için başvuru sayısı 1 milyon bandına kadar geldi. Peki düşük taksitle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kura çekimleri ne zaman yapılacak? Tüm detayları ile haberimizde ele alıyoruz.

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2020 17:32

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek 2020? TOKİ Başkanlığı tarafından başvuruları alınmaya devam eden 100 bin sosyal konut projesi için başvuru sayısı 1 milyon bandına kadar geldi. Peki düşük taksitle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kura çekimleri ne zaman yapılacak? Tüm detayları ile haberimizde

Türkiye geneli 100 bin sosyal konut projesi için başvuru süreci devam ediyor. Ziraat Bankası ve e-Devlet aracılığıyla yapılan başvurular için sayı 1 milyon seviyesine ulaştı bile.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek proje için son başvuru tarihi 15 Ocak. Vatandaşların bu tarihe kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvurularını yapan vatandaşlar için ise sonraki süreç kura çekim işlemleri. 

2+1 VE 3+1 DAİRELER İÇİN ÖDEME OLANAKLARI

2+1 ve 3+1 şeklinde yapılan daireler için başvuruda bulunan vatandaşlara çok önemli olanaklar sağlanıyor.  

Bu kapsamda vatandaşlara öncelikle yüzde 0.49 faiz oranıyla konut kredisi sağlanıyor. Bunun yanında sağlanan en önemli imkanlardan birisi de vade imkanı. Öyle ki vatandaşlar evlerini 240 aya varan taksitle alabilecekler. Bir miktar peşinat ödemesi yapacak olan vatandaşlar daha sonra aylık taksitler halinde borçlarını ödeyebilecekler.  

Vatandaşlar 2+1 daireleri için 894 TL ve 3+1 konutlar için ise 1022 TL'den başlayan taksitlerle ödemelerini yapabilecekler. 

100 BİN SOSYAL KONUT İÇİN KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut idaresi Başkanlığı kura çekilişlerine dair net bir bilgi paylaşmadı. Ancak daha önceden gerçekleştirilen TOKİ kuraları bu noktada ipucu veriyor. 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen 50 bin konut projesi için vatandaşlar 19 Nisan 2019 tarihine kadar başvuruda bulundular. Kurum başvuruların tamamlanmasının ardından 2 hafta sonra 3 Mayıs 2019 tarihinde başvuru kura sonuçlarını açıklamaya başlamıştı. 

100 bin sosyal konut projesi için ise Ocak son günlerine yada Şubat ayının ilk haftası itibariyle kura işlemlerinin başlaması bekleniyor.

Yorumlar