Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2020 Subay ve Astsubay alımı ne zaman yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı 2020 subay ve astsubay alımları için geri sayım başladı. MSÜ yetiştirilmek üzere subay alımları için başvurular başlayacak. Başvuru şartları neler?

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2020 22:34

Askeri personeli olmak siteyen adaylar için geri sayım başladı. Milli Savunma Üniversitesine alınacak olan yetiştirilmek üzere öğrenci alımları için MSÜ subay alımı ile MSÜ astsubay alımları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nedir? 2020 yılına gelinmesi ile başvurular yakın zamanda başlayacak.

Lise mezunu subay alımı için öğrenci alımları yapılacak. Adaylar bu Üniversitede 4 yıl süre ile eğitimlerine devam edecekler. MSÜ 2020 subay alım ilanları için 7 Ocak 2020 tarihinde başvurular alınacak. Başvurular ÖSYM üzerinden sağlanacak ve 10 Ocak 2020 tarihine kadar başvurular sona erecek.

MSÜ 2020 SUBAY ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

7 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapmak ve ardından başvuruları tamamlamak gerekli olacak.


BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması harp okulları için en fazla 20 yaşında olmak gerekli olacak iken astsubay alımlarında Astsubay Meslek Yüksek Okullarına başvurularda yaş şartı için en fazla 21 istenilmektedir. Buna göre adaylar için yapılacak.sınavda taban puan almış olmak gerekli olacaktır. personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru alınarak 2. seçim aşamasına başvurular alınacak. Astsubay MYO içi YKS sınavına katılmış olmak istenilecektir. Harp okulları için YKS TYT ile AYT sınavlarına katılmış olmak ve taban puana sahip olmak istenilecektir.

Yorumlar