Anasayfa /  Ekonomi

2020 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Yüzde kaç zam gelecek

Memur ve memur emeklisi zammı ile işçi ve Bağ-Kur emekli zammı için oldukça kısa bir süre kaldı. Ocak 2020 zammı ile maaş ve aylıklarında zam alacak olan memur ve emekliler enflasyon rakamlarının netleşmesini bekliyor. Peki, 2020 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Yüzde kaç zam gelecek

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2019 11:04

Emekli ve memur zammı ile ilgili geri sayım başladı. 2020 yılında zamlı maaşlarını alacak olan emekliler ve memurlar zam oranı araştırmasını sürdürüyor. 

Ocak ayından itibaren zamlı maaş alacak olan memurlar için son değerlendirmeler SGK Uzmanı Özgür Kaya’dan geldi. İşte A’dan Z’ye programında önemli bilgiler veren Özgür Kaya’nın açıklamaları… 

OCAK 2020 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Memur ve memur emeklileriyle, işçi ve Bağ-Kur emeklilerini ikiye ayırmak gerekiyor. Biliyorsunuz memur emeklilerinin toplu sözleşmeleri var. Geçtiğimiz ayalarda toplu sözleşmeden kaynaklı 2020 yılının birinci 6 aylık için yüzde 4 ikincisi için yüzde 4 yani toplamda yüzde 8’lik bir 2020 yılı zammı olacak. Bunun üzerine enflasyon rakamı yüzde 5’in üzerine çıkarsa çıkan o fark da yüzde 4’ün üzerine ilave edilecek. Bu memur ve memur emeklilerimiz için geçerli. 

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz içinse 2019 yılının ikinci 6 aylık diliminin toplam enflasyonu ne ise olduğu gibi 2020 yılının maaşlarına zam olarak yansıyacak. Şu ana kadar bu rakam yüzde 5.71 olarak belirlendi. 

İŞÇİ VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Yani 2019 yılının Aralık ayında çok büyük bir fark olmadığı takdirde işçi ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 6.65 olacak. 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Toplu sözleşme gereği yüzde 5’in üzerine çıkan enflasyon oranı da var olan yüzde 4’lük zammın üzerine eklenecek. Yani 6,65 enflasyon olacağı göz önüne alınırsa yüzde 4 + 1.65 olmak üzere toplamda 5.65 memur ve memur emeklisi zammı olacak.

Yorumlar