Anasayfa /  Eğitim

2020 KYK burs ve yurt başvurusu ne zaman başlıyor?

KYK burs ve yurt başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni eğitim öğretim yılında üniversiteye giden öğrenciler KYK'nın yurt ve burs desteğinden faydalanmak istiyor. Peki, KYK burs başvurusu ve yurt başvurusu ne zaman yapılacak? Açıklama geldi mi?

Abone ol
Abone ol 02 Ekim 2020 15:46

KYK başvuruları merakla bekleniyor. Yeni eğitim öğretim yılı ilkokul ortaokul ve lisede uzaktan eğitim ile devam ediyor. Üniversitelerin açılış tarihi ise henüz netleşmedi. Üniversiteyi bu yıl kazananlar ve geçmiş dönemde KYK burs ve yurt imkanından faydalananlar yeni dönemde başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyor. KYK burs ve yurt başvuruları için açıklama yapıldı mı?

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN YENİ KYK YURT VE BURS BAŞVURU AÇIKLAMASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Twitter üzerinden bir açıklama paylaştı.  

İşte o açıklama;

"GSB Yurtları, öğrenim kredileri ve burs başvuruları ile ilgili gelişmeler sosyal medya hesaplarımız ve Web sitemizde duyurulacaktır.

Farklı kaynaklara itibar etmeyiniz.

Yurt başvuru tarihleri Yükseköğretim Kurulu ve Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda belli olacaktır."

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir. 

Yorumlar