Anasayfa /  Eğitim

2020 EKYS sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı(2020 MEB EKYS) sonuçları açıklandı.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2020 15:10

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı(2020 MEB EKYS) sonuçları açıklandı.

Milli eğitim bakanlığına bağlı devlet okullarında yönetici olarak görev yapmak isteyen öğretmenlerin 15 Mart 2020 tarihinde girmiş oldukları 2020 MEB EKYS sonuçları ÖSYM tarafından açıkladı. Adaylar kendi kimlik numaraları ve şifrelerini girerek sonuçlara erişebilirler

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

EKYS sonuçlarına itiraz nasıl yapılacak

EKYS sonucuna itiraz etmek isteyen öğretmenler sınav açıklanma tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde ÖSYM sayfasında bulunan genel dilekçe örneğini kullanarak itiraz edebilirler.
EKYS sonuçları açıklandı bundan sonraki süreç nasıl olacak?

EKYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte okullara ilk defa  yönetici olarak atanmak isteyenler öncelikler EKYS sonuçlarına göre en az 60 puan alması gerekiyor.

60 puan ve üstü alan adaylar mevcut yöneticilerin atamamasından sonra boş kalan ve yeni açılan eğitim kurumlarının ilan edilmesinden sonra mülakata ise  puan sıralamasına göre ilan edilen  kadroların 3 katı kadar aday çağrılır.

Mülakatta 60 puan ve üstü alan adaylar tercih hakkı kazanır atamaya esas puanalar ise Yazılı sınavın yüzde 80'i mülakatın ise yüzde 20'i si hesaplanarak oluşan yeni puana göre atama yapılır.

 

Yorumlar