Anasayfa /  Güncel

2020 Avukatlar Günü kutlama mesajları ve sözleri

Her yıl 5 Nisan tarihinde kutlanan Avukatlar günü ile ilgili olarak binlerce vatandaş kutlama mesajları ve sözleri araştırması yapıyor. Bilindiği üzere bu meslek hukuk sisteminin en önemli yapı taşlarından bir tanesini oluşturmaktadır. Avukat tanıdıklarına, sevdiklerine mesaj göndermek isteyenler veya konu ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunmak isteyenler en güzel avukatlar günü mesajları şeklinde sorgulamalar yapıyor.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2020 16:24

Bundan tam 62 yıl önce İzmir'de barolar arası bir kurul ve Türkiye Barolar Birliği'nin gerçekleşmesi yolunda bir karar alındı. Yani Türkiye Barolar Birliği o karardan sonra yapılan savaşımlarla gerçekleşti ve o toplantıda her yıl 5 Nisan Avukatlar günü olarak kutlanmasına karar verildi. Bu anlamlı güne özel binlerce vatandaş sosyal medya üzerinden paylaşmak ve sevdiklerine göndermek üzere 5 Nisan Avukatlar Günü kutlama mesajları ve sözleri şeklindeki araştırmalarına devam ediyor. Peki, Avukatlar Günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? İşte anlam ve önemi ve en güzel kutlama mesajları…

 

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI VE SÖZLERİ

Hakkı, hukuku savunan, adaletin yerine getirilmesi için mücadele eden en önemli kişilerdir Avukatlar. Gerek iş, gerek özel hayatımızdaki anlaşmazlıkların, adaletsizliklerin düzeltilmesi, haklının hakkını alabilmesi, gerçeklerin ortaya çıkması açısından bu meslek büyük önem arz etmektedir. Peki nasıl ortaya çıkmıştır bu anlamlı gün?

AVUKATLAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

5 Nisan 1958 tarihinde iki günlük çalışma sonunda Barolar Birliğinin kuruluş çalışmalarını görüşmüşleri tamamlanmıştır. 5 Nisanın Avukatlar günü olarak kutlanması 1958 yılında İzmir'de barolar arası bir kurul ve Türkiye Barolar Birliği'nin gerçekleşmesi yolunda bir karar alındı. Yani Türkiye Barolar Birliği o karardan sonra yapılan savaşımlarla gerçekleşti ve o toplantıda kutlanmasına karar verildi. Her yıl 5 Nisan Dünya Avukatlar günü olarak kutlanmaktadır. İnsanlar En güzel Avukatlar günü kutlama mesajlarını araştırıyor.

AVUKATLAR GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum.

Hukuk sisteminin en dayanıklı zincirleri olan cansiperane bir şekilde hakkın peşinden giden tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun.


Hak ve hukukumuzu koruyan avukatlarımızın, Avukatlar Gününü kutlarım.

Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.

Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.

Adaletin güçlüden değil haklıdan yana olması dileğimle, tüm hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan hukukçuların Avukatlar Gününü kutlarım.

Haklının ve ezilenin yanında dimdik ayakta duran ve tüm gücünü kullanan avukatlarımıza selam olsun. Avukatlar Gününüz kutlu olsun.

Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.

Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan siz değerli avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutlar saygılar kutlarım.

Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum.

Yorumlar