Anasayfa /  Eğitim

2020-2021 Okullar ne zaman açılacak MEB okul açılış tarihi

Milyonlarca öğrenci okulların ne zaman açılacağına yönelik araştırmalara başladı. 2019-2020 Eğitim yılının ikinci dönemi koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim olarak devam etmişti. Yeni eğitim yılı için de merak konusu olan eğitim şekli nasıl olacak? Peki 2020-2021 Okullar ne zaman açılacak MEB okul açılış tarihi

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2020 12:04

Milyonlarca öğrenci okulların ne zaman açılacağına yönelik araştırmalara başladı. 2019-2020 Eğitim yılının ikinci dönemi koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim olarak devam etmişti. Yeni eğitim yılı için de merak konusu olan eğitim şekli nasıl olacak? Peki 2020-2021 Okullar ne zaman açılacak MEB okul açılış tarihi

Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle büyük merak konusu olan eğitim öğretimin ne olacağı,ne zaman başlayacağı ve nasıl işleyeceği araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı belli oldu. İşte okulların başlayacağı gün ve tatil tarihleri...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım'da,

yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat'ta, 

 
 

ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan'da yapılacak -

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

2020-2021 Eğitim yılı 18 Haziran'da sona erecek.

OKULLARDA EĞİTİM NASIL OLACAK? BAKAN AÇIKLADI

Her yerde normalleşmeden söz ederken, sinemadan sokakta sporda sanatta vs okullarla ilgili tümüyle bir kısıtlamanın olması elbette söz konusu olmayacaktır. Biz bununla ilgili takibi yapıp en sağlıklı kararı çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için veririz. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız.

OKULLARDA EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bizim üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var. Birisi tamamen açık. Allah esirgesin diğeri kapalı.

1'i okullar açılıyor. Bizim için bir senaryo. Kısıtlamasız. Okulların temizliğine, öğretmenlerine, malzemeleri tam mı?

Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryosu. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor.Ben bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor. "Okullarda şöyle olacak." Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin emin olun demek için söylüyoruz.

3. sü şu; Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır. 

 
 

SAĞLIK BAKANI FAHETTİN KOCA AÇIKLADI

Okulların açılmasına ilişkin de konuşan Bakan Koca, "Bu eğitim uzaktan mı, hibrit eğitim tarzında mı, karma mı olacağı konusu Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim Kurulu irtibat halinde. Gerektiğinde iller bazında o illere özel farklı yaklaşımlar da devreye girebilir. Burada önemli olan eğitimin 31 Ağustos'ta başlayacak olması. Ama bunun ne şekilde olacağı 1-2 hafta içinde açıklaması daha net yapılmış olur." dedi.

Yorumlar